Project Gemeente Westland

Doet u mee?

NL DOET! Doet u mee?

Publicatiedatum: 12-02-2010

Op 19 en 20 maart 2010 wordt weer de landelijke, grootscheepse vrijwilligersactie georganiseerd. U kent deze actie als MADD dagen (Make A Difference Day) maar vanaf dit jaar heet het: NL DOET! Na 5 jaar gaat het evenement een nieuwe fase in waarbij een nieuwe naam past. Een korte en krachtige Nederlandse naam.

Wat niet verandert is de doelstelling: zoveel mogelijk mensen stimuleren om vrijwilligerswerk te doen en zoveel mogelijk organisaties activeren om een 'klus' aan te melden op de landelijke site. Met elkaar kan van NL DOET een succes gemaakt worden; ook in Westland.

Vorig jaar (onder de oude naam MADD) deden landelijk 50.000 mensen, 220 bedrijven en 140 gemeenten mee. Met elkaar realiseerden zij ruim
1.500 verschillende klussen bij meer dan 800 organisaties. Een groot aantal van de mensen die in de afgelopen jaren kennis maakten met vrijwilligerswerk tijdens deze dagen, melden zich aan als vaste vrijwilliger. Voor veel sociale organisaties is dit broodnodig en verzekert dit hun voortbestaan.

Vanaf vandaag kunt u als organisatie uw klussen aanmelden op www.nldoet.nl. Bingo spelen met ouderen, een opknapbeurt van een clubhuis, een uitje voor bewoners of bestaande vrijwilligers, de moestuin zomerklaar maken, voor alle klussen is plek. Lokale partijen helpen om al deze klussen te koppelen aan groepen collega's, vrienden, sportteams of klasgenoten.
NL DOET is de grootste vrijwilligeractie van Nederland. Heeft u nog vragen of ideeën nodig dan kunt u kontakt opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Westland 0174 281290.