Gemeente Helmond


Landelijk initatief vrijwilligerswerk

NL DOET is een landelijk initiatief om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. De Gemeente Helmond ondersteunt NL DOET van harte.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart worden er op verschillende locaties in Nederland klussen opgeknapt door vrijwilligers.

Helmond DOET mee!

Goed lopend vrijwilligerswerk is namelijk belangrijk voor de gemeente. De gemeente daagt u uit om een zo leuk mogelijke klus te bedenken en wellicht helpen ambtenaren, raadsleden en het college u wel om de klus te klaren!

Ondersteuning van de Vrijwilligerscentrale Helmond

Vrijwilligerscentrale Helmond ondersteunt NL DOET op twee manieren:


1. Organisaties die een klus hebben kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale. Voor deze organisaties kan de Vrijwilligerscentrale een bijdrage tot 500 euro aanvragen. De klus moet dan voldoen aan de volgende voorwaarden:

* de klus wordt aangeboden door een organisatie
* bij de klus zijn 5 vrijwilligers betrokken
* de bijdrage is bestemd voor materialen

* de klus moet aangemeld zijn vóór 20 februari 2010


2. Vrijwilligers die willen deelnemen aan een klus, kunnen bij de Vrijwilligerscentrale informeren naar de klussen die in Helmond georganiseerd worden.

Een lekkere appeltaart op locatie

Voor organisaties en vrijwilligers die meedoen aan een klus in Helmond, bakken de medewerkers van de Vrijwilligerscentrale een appeltaart en komen die tijdens de uitvoering van de klus brengen.

Aanmelden

Heeft u een klus? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden? Dan kunnen wij voor u de bijdrage aanvragen en indien nodig aangemelde vrijwilligers aan uw klus verbinden. Klussen aanmelden kan tot en met 20 februari 2010 via: Vrijwilligerscentrale Helmond
Stationsplein 15-21

5701 PE HELMOND
tel. 0492-535574 fax 0492-553550
info@vwchelmond.nl

Kijk ook op www.nldoet.nl