Recordaantal klussen voor NL DOET

01/03/2010 09:33

Oranje Fonds

UTRECHT, 1 maart 2010 - Bij het Oranje Fonds stromen de klussen voor NL DOET massaal binnen. De teller staat nu op 3000. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar en meer dan ooit tevoren. In de provincie Overijssel zijn 174 activiteiten aangemeld en elke dag komen er nog nieuwe bij.

NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt op 19 en 20 maart plaats in het hele land. In Overijssel worden, tot nu toe, de meeste activiteiten georganiseerd in Deventer (19), gevolgd door Enschede met 18. Almelo sluit de top 3 met een aanbod van 15 activiteiten.

Om al het werk gedaan te krijgen zijn nog duizenden enthousiastelingen nodig. Zo zoekt de Tubbergse judovereniging THAG mattenschoonmakers. Speeltuinvereniging Kindvriendelijk Goor vraagt begeleiders om kinderen met een lichamelijke beperking een dagje te kunnen laten genieten van alle speeltoestellen en de kinderboerderij en wijkcentrum De Oerthe in Steenwijk heeft handen nodig voor een verfbeurt.

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers zetten. Daar gaat het om tijdens NL DOET. Met een dag belangeloos meedoen, wordt veel werk verzet. De verwachting is dat NL DOET minimaal 75.000 mensen op de been zal brengen, wat dus honderdduizenden uren aan vrijwillige arbeid oplevert voor buurthuizen, sportverenigingen, zorgcentra en allerlei andere sociale organisaties. Op www.nldoet.nl is per plaats of provincie te zien welke klussen er te doen zijn.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 24 miljoen euro aan organisaties en initiatieven die de sociale cohesie versterken in Nederland, op de Nederlandse Antillen en op Aruba. Met de organisatie van NL DOET, in samenwerking met MOVISIE, ondersteunt het fonds organisaties op een andere manier dan alleen met geld. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het fonds. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto.





http://www.nldoet.nl