Gemeente Stadskanaal

Het logo van NL DOET. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2010 vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats: NL DOET. Iedereen kan meedoen. Tijdens NL DOET zijn overal in het land leuke vrijwilligersklussen te doen. Verzamel een groep vrienden, buurtgenoten, klasgenoten of collega's en maak er met elkaar 'het betere dagje uit' van. NL DOET is de gelegenheid om als groep een leuke dag (of dagdeel) te hebben en je tegelijk in te zetten voor een maatschappelijk doel. Op I www.nldoet.nl/stadskanaal kunt u zich aanmelden voor alle vrijwilligersactiviteiten die in de gemeente Stadskanaal plaats vinden.

500 euro van het Oranje Fonds

Vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen zijn van harte uitgenodigd om een activiteit te organiseren waarbij vrijwilligers worden ingezet. Het Oranje Fonds stelt 500 euro per activiteit beschikbaar voor alle organisaties. Dit bedrag kunt u besteden aan materiaal of uitstapjes. Aanvragen kan via de website, I www.nldoet.nl. Voorwaarden: voor de klus zijn minimaal vijf vrijwilligers nodig, plaats de klus op de website en dien de aanvraag voor 24 februari in.

Landelijke Opschoondag

Wijken, buurten en dorpen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de Landelijke Opschoondag op 20 maart. Een goede gelegenheid om een zwerfvuilactie te organiseren of de speeltuin een schoonmaakbeurt te geven. Maar ook een tuinhulpactie, een verwendag voor ouderen of een open activiteitendag in het buurtcentrum zijn leuke vrijwilligersklussen in en voor uw buurt. Wijken en buurten die mee willen kunnen doen kunnen gratis hun eigen promotiemateriaal in de vorm van posters, banieren en folders bestellen via I www.samenwerkenaaneenschonernederlandwebwinkel.nl.

Aanmelden

De landelijke radio- en tv-campagne is inmiddels begonnen. Hierin worden groepen mensen opgeroepen om deel te nemen aan NL DOET. Zorg dus dat uw organisatie binnenkort de klussen op de landelijke website aanmeldt, zodat deze zichtbaar zijn voor geĂŻnteresseerde vrijwilligers. Uw vrijwilligersklus kunt u eenvoudig plaatsen op I www.nldoet.nl. Voor de meeste originele vrijwilligersklus in onze gemeente wordt op donderdagavond 18 maart een speciale prijs uitgereikt.

NL DOET Vrijwilligersavond 18 maart

Aan de vooravond van NL DOET organiseert de werkgroep vrijwilligers gemeente Stadskanaal een feestelijke vrijwilligersavond. Deze avond is bedoeld als gemeentelijke waardering voor het werk van de vrijwilligers en is tevens het startschot voor NL DOET. Het programma:
* avondvullend programma met `De Traan', huilen van plezier bij het levenslied.

* koud buffet voor alle vrijwilligers, geserveerd door leerlingen van het Ubbo Emmius Onstwedde.

* demonstraties door de Onstwedder Gaarv'n.

De vrijwilligersavond vindt plaats in `d Ekkelkaamp in Onstwedde en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de organisatie waar men vrijwilliger is.

* 8 maart 2010