Gemeente Kollumerland

Persbericht 14/2010 College en medewerkers Kollumerland c.a. doen mee met NL DOET

Kollum, 8 maart 2010

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2010 doen leden van het college en medewerkers van de Gemeente Kollumerland c.a. mee aan de actie NL DOET. De gemeente laat hierdoor weten het vrijwilligerswerk een warm hart toe te dragen.

NL DOET, voorheen Make a Difference Day, is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met deze actie wordt de vrijwillige inzet in de schijnwerpers gezet en wordt iedereen opgeroepen om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Er zijn deze dagen 75.000 mensen actief om alle klussen te klaren. Overal in Nederland kan men vrijwillig aan de slag, ook op een aantal plaatsen in de gemeente Kollumerland c.a. Zo zijn er zijn klussen te vinden in Burum, Warfstermolen, Kollumerzwaag en Munnekezijl.

Ook veel BN-ers, leden van de Koninklijke Familie en de politiek doen vrijwilligerswerk tijdens NL DOET. De gemeente Kollumerland c.a. vindt het vrijwilligerswerk dusdanig belangrijk, dat collegeleden en medewerkers van de gemeente in het kader van NL Doet als vrijwilliger aan de slag gaan. Er zijn in de gemeente een aantal klussen geselecteerd waar ze als vrijwilliger de handen uit de mouwen gaan steken. Zo kunt u ze aantreffen bij de voetbalvereniging WTOC, Meckama State, Het Lichtpunt en Talant. Deze organisaties krijgen op 19 en 20 maart letterlijk een handje extra vanuit de gemeente.

NL DOET voor bedrijven
Daarnaast is NL DOET bij uitstek geschikt voor bedrijven om aan mee te doen. Het is een laagdrempelige manier om te starten met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen of te laten zien wat een bedrijf op dat vlak al doet. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld met de medewerkers vrijwillig een klus aanpakken, gratis advies geven aan een vrijwilligersorganisatie of vergader- en kopieerfaciliteiten, media en netwerken beschikbaar stellen. Zij die deelnemen, liften mee op de publiciteit van een landelijk gerenommeerd evenement. Meedoen is goed voor de samenleving én het bedrijf. Het kan zakelijk ook veel opleveren, zoals gemotiveerde medewerkers, een goed imago, blikverruiming, toegang tot nieuwe netwerken en media-aandacht. Op dit gebied bemiddelt Timpaan Welzijn in de gemeente Kollumerland c.a. tussen bedrijven en vrijwilligersorganisaties. Alle bedrijven in de gemeente zijn aangeschreven en gevraagd hun medewerking te verlenen. Er zijn al een aantal positieve reacties binnen.

Aanmelden
Meedoen is eenvoudig. Bedrijven kunnen zich met hun medewerkers aanmelden bij Timpaan Welzijn, telefoon 0512 â 368 500. Samen wordt gekeken naar een geschikte klus en organisatie. Geprobeerd wordt dit zo passend mogelijk te maken. Op www.nldoet.nl staan handige tips en hulpmiddelen, als stappenplannen, voorbeelden van activiteiten, gegevens van NL DOET intermediairs. Op de website www.nooitnikstedoen.nl staat ook informatie en komt een verslag van de activiteiten in Kollumerland c.a. te staan.

Organisatoren en partners
NL DOET is een initiatief van het Oranje Fonds en MOVISIE, kennisinstituut en adviesbureau voor maatschappelijke ontwikkeling. Het ministerie van VWS maakt NL DOET mede mogelijk. De succesvolle vrijwilligersactie wordt dit jaar voor de zesde keer in Nederland georganiseerd. In 2009 deden zoân 50.000 vrijwilligers mee.


---

********************************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.