Technische Universiteit Delft

De integratie van elektrische mobiliteit in de gebouwde omgeving

door Marketing en Communicatie

Op vrijdag 19 maart organiseert D-INCERT haar eerste innovatieworkshop. Wat zijn de gevolgen van (meer) elektrische mobiliteit voor de gebouwde omgeving in Nederland? Als u in één middag alles te weten wilt komen over de uitdagingen die elektrische mobiliteit met zich meebrengt, kom dan naar de TU Delft. De workshop is open voor iedereen die actief werkt aan elektrisch vervoer of investeert in onderzoek en ontwikkeling.

19 maart 2010 | 13:00 uur - 18:00 uur
plaats: Faculteit TBM, Zaal H en I

Airside charching dock

Vrijdag 19 maart organiseert D-INCERT haar eerste innovatieworkshop over de gevolgen van (meer) elektrische mobiliteit voor de gebouwde omgeving in Nederland. Vanaf 13.00 uur âs middags kunt u kennis maken met alle partners van D-INCERT en luisteren naar korte presentaties, die worden afgewisseld met discussies.

Zo heeft de komst van meer elektrische voertuigen in Nederland gevolgen voor de inrichting van onze steden. Waar moeten gebruikers hun voertuig bijvoorbeeld op kunnen laden? Dichtbij huis, op het werk, in de buurt van stations, winkelcentra, parkeerplaatsen of op andere punten in de stad? De vraag is niet alleen welke plekken het meest geschikt zijn, maar ook hoe een oplaadpunt het best geïntegreerd kan worden in de toch al volgebouwde omgeving.

Daarnaast biedt elektrisch vervoer kansen om stille en schone binnengebieden in drukke steden te creëren. Dat kan in nieuw te ontwikkelen gebieden. Maar hoe dan? En welke vormen van elektrisch vervoer sluiten dan het beste aan op de verschillende vervoersbehoeftes? Hoe moeten steden straks rekening houden met een toenemende vraag naar elektriciteit? Kunnen we daarvoor meer duurzame energie opwekken? En wie gaat dat allemaal betalen? In de presentaties en breakâouts wordt aan al deze vragen aandacht besteed.

U kunt zich aanmelden als deelnemer van de workshop door een mail te sturen naar: p.a.h.vandervorm@tudelft.nl. Doe dat alstublieft vóór 15 maart, er is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De innovatieworkshop van D-INCERT vindt plaats op vrijdag 19 maart. De middag begint om 13:00 uur met koffie en een broodje en wordt afgesloten om 18:00 uur met een borrel. De locatie is de TU Delft, Faculteit TBM, zaal H en I. Het adres is Jaffalaan 5, 2628BX, Delft.

Â