Gemeente Schermer


Gemeentehuis Wittenburg 10 dagen lang in het teken van de kunst (Schermer)

(11-03-2010)

Op vrijdag 19 maart gaat in Wittenburg, het gemeentehuis van de Schermer aan de Noordervaart 99 in Stompetoren, de elfde editie van de Schermer Kunsttiendaagse van start.

Een evenement dat duurt tot en met zondag 28 maart. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 20 maart om 15.00 uur.

De Kunsttiendaagse in het gemeentehuis is in de loop der jaren een begrip geworden en uitgegroeid tot een manifestatie van formaat. Een expositie, waarin diversiteit, kwaliteit en originaliteit centraal staan.

Dit jaar zetten 15 kunstenaars hun beste beentje voor om de goede reputatie van de tiendaagse hoog te houden. De bezoeker kan genieten van een keur aan schilderijen, abstract, kleurrijk, ingetogen, verstild; glaswerk; beelden van steen en brons; wankelvazen van porselein; kunstzinnige kortpoot-, hoogpoot- en doorzak kopjes; unieke sierraden; fraaie buitenbeelden, kortom een tentoonstelling die voor elck wat wils te bieden heeft.

De exposanten zijn:

Ton van Kesteren, Frea May, Durk van der Meer, Fanny Mazure, Pauline Bakker, Ank van de Braak, Wilma Hoebee, Peter Sluijter,

Wiepko Terpstra, Ankie Rooks, Frits Hardon, Joyce van Bruggen, Vincent Burger, Marinus Klap en Ron Moret. Bloemdecoratie Klimop Bloemservice.

De openingstijden zijn dagelijks van 11 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Tijdens de 10-daagse houdt het kunstenaarscollectief Atelier De Schermer aan de Oosternotweg 1A te Schermerhorn gedurende beide weekends Open Huis van 11.00 tot 17.00 uur en zijn ook in Grootschermer diverse galerieën te bezoeken.

De Kunsttiendaagse wordt gerealiseerd door de Kunstcommissie Schermer en mede mogelijk gemaakt door Abako Administratie, Klussenbedrijf Jaap de Beer, Sander Douma architecten, Doeschot creatief in metaal, Studio Alkmaar, Vakgarage Houtkooper, Firma Arie Oud en Zoon, Verbart aannemersbedrijf, Bianca's brasserie en de Hooge Waerder.