Gemeente Sneek


20 maart!

NL DOET: Doe mee op 19 of 20 maart!

NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET, wat vorig jaar nog MADD (Make A Difference Day) heette, roept iedereen op om op 19 of 20 maart 2010 vrijwilligerswerk te doen.

Lokaal zijn vele partijen actief om van NL DOET een succes te maken. Tijdens NL DOET doen zoveel mogelijk mensen in heel Nederland één of twee dagen vrijwilligerswerk. Collega's, klasgenoten, buren, vrijwilligersorganisaties, clubgenoten, vrienden, teamleden, vrijwilligerscentrales; iedereen die iets in zijn omgeving wil aanpakken, kan meedoen.

Vorig voorjaar deden 50.000 mensen, 125 bedrijven en 135 gemeenten mee. Met z'n allen realiseerden zij ruim 1.500 verschillende klussen bij meer dan 800 organisaties. Een groot aantal van de mensen die in de afgelopen jaren kennis maakten met vrijwilligerswerk, melden zich aan als vaste vrijwilliger. Voor veel sociale organisaties is dit broodnodig en verzekert dit hun voortbestaan.

Ook u bent van harte welkom om deel te nemen aan NL DOET en ook uw vrienden en kennissen aan te moedigen. Overal is wel een klus die nog geklaard moet worden en waarvoor handen nodig zijn. Denk aan een verzorgingstehuis waar de rolstoelbakfietsen klaar staan om een fietstochtje te maken. Aan daklozen die graag samen spelletjes doen, een opknapbeurt van een clubhuis, etc. Aanmelden kan via de website: www.nldoet.nl.

Doe mee op 19 en 20 maart 2010!