Gemeente Dirksland


Burgemeester Stoop doet mee aan NL DOET

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart organiseert het Oranje Fonds samen met MOVISIE en andere partners de landelijke vrijwilligersactie NL DOET. Deze actie zet vrijwilligers in de schijnwerpers en activeert Nederlanders om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel: een sociaal Nederland. De gemeente Dirksland wil hieraan graag bijdragen.

Burgemeester DOET mee
Op drie locaties in de gemeente Dirksland zijn voor vrijwilligers klussen te klaren. Burgemeester Stoop helpt op vrijdagmiddag 19 maart met het opknappen van de terrassen bij Hospice Calando. Voor het recht leggen van de verzakte terrastegels biedt ook de buitendienst hulp, door voor materialen te zorgen.

Vrijwilligersklussen in Dirksland
In de tuin van woonzorgcomplex Vollenhoven ligt (vuurwerk)afval en om de tuin zomerklaar te maken moet het onkruid weggehaald worden. Vrijdagmiddag 19 maart tussen 13.00 en 17.00 wordt hier hard gewerkt om de tuin netjes te krijgen.
Ook in Geldershof zijn vrijwilligers nodig. Om bewoners de gelegenheid te bieden ook eens in de grote zaal koffie te drinken zijn vrijwilligers nodig die hen van de kamer naar de centrale ruimte begeleiden en weer terug. Daarnaast is het ook mogelijk om met een bewoner op de duo-fiets in circa 30 minuten een stukje Dirksland te verkennen.

DOET u ook mee?
Een aantal medewerkers, college- en raadsleden van de gemeente Dirksland hebben zich al ingeschreven. Maar vele handen maken licht werk. Doet u ook mee? U kunt zich tot woensdag 17 maart aanmelden via p.stoel@dirksland.nl, telefonisch via 0187-608080 of via de website www.nldoet.nl. Op deze website staan ook andere leuke klussen!

Â