Gemeente Waterland

11 maart 2010

Waterland DOET!

Groene vingers voor oude handen

De gemeente Waterland doet vrijdag 19 maart voor de derde keer mee aan de vrijwilligersactie NL DOET (voorheen Make a Difference Day). Tijdens NL DOET doen zoveel mogelijk mensen in heel Nederland vrijwilligerswerk. Het college, de raadsleden en de ambtenaren van de gemeente Waterland steken graag vrijwillig de handen uit de mouwen. Dit jaar doen zij dat voor WonenPlus Waterland.

WonenPlus helpt ouderen, gehandicapten en chronisch zieken met klusjes in huis of in de tuin, het doen van boodschappen of het invullen van formulieren. Alle diensten van WonenPlus worden uitgevoerd door vrijwilligers.

NL DOET staat dit jaar in het teken van `groene vingers voor oude handen'. In het voorjaar komen er bij WonenPlus veel vragen binnen voor klussen in en rondom de tuin. De gemeente gaat daarom samen met vrijwilligers van WonenPlus aan de slag in de tuin. De vrijwilligers nemen verschillende tuintjes verspreidt door Monnickendam en Broek in Waterland onder handen. Zij schoffelen, vegen en verwijderen het onkruid.

Het college is trots op het werk van de vele vrijwilligers in de gemeente Waterland en hoopt door deel te nemen aan deze actie het vrijwilligerswerk in de gemeente te ondersteunen en aan te moedigen.

DOET u ook mee?

Heeft u ook groene vingers en vindt u het leuk om vrijdag 19 maart mee te helpen? Dan kunt u zich aanmelden bij Shannon Leloux van WonenPlus Waterland via info@remove-this.wonenpluswaterland.nl of via telefoonnummer: (0299) 650 480.

---