Gemeente Etten-Leur

Scholieren, wijkbewoners en raadsleden schonen twee dagen Etten-Leur op

Scholieren, wijkbewoners en raadsleden schonen twee dagen Etten-Leur op

De gemeente Etten-Leur doet ook dit jaar mee aan de landelijke Opschoondagen, die op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart aanstaande worden gehouden. Op vrijdag gaan zo'n 1000 scholieren op pad om het zwerfvuil in de wijken en in het buitengebied op te ruimen, op zaterdag doen vrijwilligers van wijkverenigingen en gemeenteraadsleden hetzelfde.

Bijzonder is dat leerlingen van de vestigingen van het Munnikenheidecollege in Etten-Leur en Rucphen op vrijdagochtend de gehele route tussen beide schoollocaties opschonen. Zij werken vanuit Etten-Leur en Rucphen naar de gemeentegrens toe, waar zij elkaar om 11.30 uur treffen. De wethouders Jan van Hal van Etten-Leur en Piet van den Kieboom van

Rucphen, die beiden reiniging in hun portefeuille hebben, zijn daar ook aanwezig om zich op de hoogte te stellen van de hoeveelheid verzameld zwerfvuil.

Andere scholen die aan de Opschoondagen in Etten-Leur deelnemen zijn De Vier Heemskinderen, Het Voortouw, De Pijler, 't Kofschip, De Klankhof en de Kath. Scholengemeenschap. De gemeente voorziet hen van materialen, zoals handschoenen, vuilniszakken en knijpers. Aan het einde van de opschoondag haalt de gemeente het verzamelde zwerfafval op en is er voor de scholieren een traktatie.

Op zaterdag 20 maart, vanaf 10.15 uur trekken raadsleden en bewoners de wijken De Baai en SanderBanken in,om zwerfvuil te prikken. Er is voor deze wijken gekozen in het kader van de voorbereiding in dit jaar van de wijkontwikkelingsplannen en de ontmoeting is bij uitstek een gelegenheid om met elkaar de leefbaarheid in de wijk(en) te bespreken.

Leden van de hengelsportvereniging De Kleine Voorn steken die ochtend de handen uit de mouwen om de omgeving van de plaatselijke viswateren vrij van afval te maken.

Na het opschonen van de wijken en viswateren gaan raadsleden en vrijwilligers naar de gemeentewerf aan de Hermelijnweg, waar hen koffie en worstenbrood wacht.

Al het zwerfvuil dat op de vrijdag en de zaterdag is verzameld, wordt op de gemeentewerf bijeen gebracht en er wordt uitleg gegeven over de verwerking hiervan. Om 12.30 uur wordt het programma afgesloten.

Wijkbewoners en anderen die op zaterdag 20 maart willen deelnemen aan de Opschoondag, kunnen zich aanmelden bij de afdeling Publieks- en Wijkzaken van de gemeente, onderdeel Buurtbeheer, Annelieke Selbach (tel.076-5024554 of e-mail annelieke.selbach@etten-leur.nl

20100302\pwm\0641
Nieuw op deze site
WOZ-portaal
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl