Van Aartsen geeft startschot vernieuwbouw HagaZiekenhuis op ijsbaan

16/03/2010 10:15

Haga Ziekenhuis

Burgemeester van Aartsen geeft vrijdag 19 maart 2010 het startschot voor de 'vernieuwbouw' van het HagaZiekenhuis. Hij doet dat in 'winterse' sferen. Het HagaZiekenhuis combineert het begin van de nieuwbouw met een ludiek afscheid van de winter. Voor de hoofdingang ligt een heuse schaatsbaan waarop na het startschot jeugdige schaatsers van de Haagsche IJsclub hun schaatskunsten vertonen. De dagen erna is de ijsbaan open voor buurtbewoners.

De vernieuwbouw van het HagaZiekenhuis is een van de grootste bouwprojecten in de regio Den Haag. Het totale budget bedraagt

225 miljoen euro. De komende jaren wordt er flink gerenoveerd en bijgebouwd. Op de Leyweg wordt het gebouw uit 1972 de komende jaren volledig gerenoveerd. Daarnaast komt er een nieuw hightech operatiecomplex en het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis. Het HagaZiekenhuis vestigt aan de Leyweg de acute en complexe zorg. Aan de Sportlaan komt op termijn de planbare zorg.





http://www.hagaziekenhuis.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om deze feestelijke opening van Haga Vernieuwt bij te wonen. Voor aanmelding en /of meer informatie kunt u contact opnemen met Merit Boersma, projectmanager communicatie, op telefoon nummer 06 10532947.

Relevante informatie voor redacties,