Gemeente Dongeradeel


NLDOET op 19 en 20 maart in Dongeradeel

Ook in 2010 laat de lokale politiek van Dongeradeel zich van de maatschappelijk betrokken kant zien. Deed vorig jaar zelfs het Koninklijk Huis nog mee tijdens "Dokkum goes MADD", dit jaar doen vooral "gewone vrijwilligers" met gemeenteraadsleden, wethouders en de statenfractie van de PvdA vrijwilligersklussen in Dongeradeel.

De wethouders van het vorige college denken er nog even over na, maar het ziet ernaar uit dat zij op zaterdag 20 maart hun opruimwoede zullen gaan botvieren op Het Tolhuispark. Samen met een groep "burger-himmelders" nemen Tytsy Willemsma (FNP) en Rudolf Boersma (PvdA) de prikstok ter hand om het rondzwervende afval en andere troep in het park op te ruimen,. Het is voor de gemeentelijke afdeling wijkbeheer de eerste keer dat ze deelneemt aan de Nationale Opschoondag.

FNP-raadsleden zetten zich in bij Rtv NOF. De omroepvrijwilligers werken er hard aan om gezellige programma's te maken. Dat valt nog niet mee vanuit een ongezellig gebouw. Dus grijpt de vereniging tijdens NLDOET de gelegenheid te baat en schakelt zoveel mogelijk eendagsklussers in om het gebouw aantrekkelijker te maken. Tijdens de uitzendingen zal regelmatig te horen zijn hoe het klussen en opleuken verloopt.
Als alles meezit komt er ook nog een gerenommeerd grafitti-kunstenaar om samen met maatschappelijk stagiairs de ontvangstruimte van het radiostation een wat moderner uiterlijk te geven.

Bonifatiusloop

De Bonifatiusloop is dit jaar de grootste verbruiker als het gaat om aantallen vrijwilligers.
Een groot aantal leden van loopgroepen zal als vrijwilliger meewerken aan de organisatie. Installatiebedrijf Pranger Rosier is vaste sponsor en geeft dit jaar ook haar medewerkers de ruimte vrijwilligerswerk te doen binnen de organisatie van het grote sportevenement in Dokkum. De installateurs zijn in het goede gezelschap van de leden van de statenfractie van de PvdA. Uit de hele provincie zullen de fractieleden naar Dokkum komen voor hun taak bij NLDOET. Ook plaatselijke politica Mevr. J.H. Dreves van het CDA zal in een veiligheidsvest als vrijwilliger langs de route te vinden zijn.

Anton van der Aar, VVD-raadslid in de vorige en de nieuwe gemeenteraad, zal op zaterdag Korfbalvereniging De Granaet en haar vrijwilligers (waaronder Juniorleden!) gaan helpen bij het schilderen en opknappen van haar clubgebouw.

Bij alle spetterende actie tijdens de de Superdisco van Zero Kidswork (een afdeling van SW Het Bolwerk) geven enkele CDA-raadsleden hun medewerking en begeleiding geven .

MAAR ER IS MEER TE DOEN tijdens NLDOET in Dongeradeel:
- Pimp het dorpshuis van Brantgum

- Chauffeurs voor jonge mantelzorgers bij Fawaka. De kinderen moeten naar de NLDoet-klus gebracht worden die ze zelf gaan doen.
- Onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw van Dier onder Dak
- Oud papier ophalen voor showband Domuko

- Help Brantgum opfleuren; plant bloembollen

Doe mee!

Voor al deze NLDOET-klussen zijn ook de leerlingen van de VO-scholen nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen. Meedoen kan nog steeds! Meld je aan via www.NLDOET.nl of neem contact op met Vrijwilligerscentrale Het Bolwerk, tel. (0519) 29 22 23, e-mail: vrijwilligerscentrale@het-bolwerk.eu.