Gemeente Noordenveld

Anti-hondenpoeppaaltjes op Binnenhof en Landfort

Gepubliceerd op: 16 maart 2010

Op 19 en 20 maart vindt de landelijke vrijwilligersactie NL DOET plaats. Op vrijdagmiddag 19 maart slaat om 15.00 uur wethouder Oeds Keizer de eerste anti hondenpoeppaal in de grond aan het Binnenhof in Roden. Vervolgens wordt de tweede paal de grond ingeslagen aan het Landfort aan de zijde van de Schonauwen. Ook burgemeester Hans van der Laan en enkele leden van de gemeenteraad dragen deze dag hun steentje bij.

Honden uitlaten op groenstroken

De leden van de wijkbelangenvereniging de Hofsteden hebben aangegeven hondenpoep een grote ergernis te vinden. Met name op en rond speelvelden. Als eerste wijkbelangenvereniging in de gemeente plaats de Hofsteden de anti hondenpoeppaaltjes bij de speelvelden. Op kleinere groenstroken kunnen de hondenbezitters hun hond uitlaten.

NL DOET

In het kader van de NL DOET dagen ontvangt de wijkbelangenvereniging EUR 500,00 subsidie van het Oranjefonds voor het plaatsen van de paaltjes. Afgelopen jaren werkten we in Noordenveld mee aan deze actie, toen nog onder de naam MADDays. In Noordenveld is dit jaar gekozen voor het thema "Nije Naoberschap" .