Gemeente Lingewaard


Lingewaard doet!

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart steken 100.000 Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NL DOET (voorheen Make a Difference Day). Ook de gemeente Lingewaard doet mee in de week rondom de NL DOET-dagen. NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranje Fonds, in samenwerking met MOVisie.

De medewerkers van de afdeling Welzijn en Onderwijs doen de aftrap: zij nemen op 18 maart een middag vrij om een grote klus te doen bij de Praktijkschool Joannes in Bemmel. In samenwerking met Stichting Lingewaard Natuurlijk planten zij een haag rondom aanstaande schooltuinen bij de Praktijkschool Joannes.

Burgemeester Harry de Vries helpt op vrijdag 19 maart mee bij de viering van de Sint Jozefdag in Zorgcentrum Sint Jozef in Gendt. Op zaterdag 20 maart helpt hij mee bij de festiviteiten ter ere van het vijfjarig bestaan van de Wereldwinkel in Huissen.

Ter afsluiting gaat wethouder Joke van Roosmalen op vrijdag 26 maart als vrijwillig activiteitenbegeleider aan de slag bij de dagopvang voor ouderen in Zorgcentrum Sancta Maria in Huissen.

Ook een klus doen? Kijk op www.nldoet.nl en doe mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland!

(Geplaatst: 16 maart 2010)