Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur doet mee aan NL DOET

NL doet. Wat doe jij?

Gemeente Etten-Leur doet mee aan NL DOET

Op 19 en 20 maart aanstaande staat vrijwilligerswerk centraal. NL DOET, voorheen "Make a Difference Day (MADD)", is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Bij dit jaarlijks terugkerend evenement zetten tienduizenden Nederlanders en vele bedrijven zich in voor de samenleving. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd.

Ook in Etten-Leur steken we de handen uit de mouwen

Meedoen is goed voor de samenleving en voor het bedrijf. Op een laagdrempelige manier kan gestart worden met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen of een bedrijf kan laten zien wat het al op dat vlak onderneemt. Surplus Welzijn en het Steunpunt Vrijwilligerswerk zijn de kartrekkers voor de regio Etten-Leur.

Meedoen is eenvoudig. En dat geldt ook voor het college van b&w van Gemeente Etten-Leur. De wethouders Th. Vaes, J.P. Schouw en J. van Hal doen op deze dag vrijwilligerswerk bij SOVAK.

NL DOET is een landelijke actie

Naar verwachting steken zo'n 100.000 mensen die dagen de handen uit de mouwen bij sociale organisaties en zullen zij ongeveer 3.000 klussen en uitstapjes verrichten. Het succes van NL DOET blijkt o.a. uit het toenemend aantal bekende Nederlanders, waaronder leden van het Koninklijk Huis en diverse landelijke en lokale politici, dat zich inzet tijdens deze dagen.

NL DOET wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld en zet vrijwillige inzet jaarlijks in de spotlights. Daarmee krijgt het de aandacht die het verdient! Sinds vorig jaar vindt het in het voorjaar plaats. De start van de lente sluit aan bij het natuurlijke moment dat iedereen weer naar buiten gaat en zin in actie krijgt. NL DOET is een uitgelezen mogelijkheid voor de medemens om kennis te maken met het vrijwilligerswerk. Een kennismaking met als doel om mensen te binden en te behouden voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Vele klussen blijven liggen. Omdat er geen tijd voor is. Of omdat er geen mensen voor zijn. NL DOET wil iedereen kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Voor veel organisaties is zijn vrijwilligers broodnodig en verzekert dit hun voorbestaan.

Organisatoren en partners

NL DOET is de grootste vrijwilligeractie van Nederland en is een project van MOVISIE en het Oranjefonds. Het ministerie van VWS maakt NL DOET mede mogelijk. Lokaal hebben Surplus Welzijn en het Steunpunt Vrijwilligerswerk, met ondersteuning van Gemeente Etten-Leur, zich uitermate ingezet voor de organisatie van NL DOET in en rondom Etten-Leur.

NL DOET 2009 in cijfers

* 50.000 vrijwilligers

* 1.500 klussen

* 800 klusorganisaties

* ruim 140 gemeenten

* ruim 210 bedrijven

* 220 scholen

* ruim 2100 artikelen en uitzendingen in kranten, tijdschriften, radio en televisie

* 12 leden Koninklijk Huis

* 8 bewindslieden

WOZ-portaal
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl