Gemeente Haaren


Landelijke compostdag

Landelijke compostdag

Gratis compost als beloning voor scheiden groenafval en gft

Als inwoner van de gemeente Haaren kunt u op vrijdag 19 maart of zaterdag 20 maart gratis compost ophalen bij de milieustraat in Haaren en bij de inzamelpunten voor groenafval in Helvoirt en Esch. Met deze actie bedankt de gemeente en Van Iersel Compost uit Biezenmortel, u voor uw inspanning om organisch afval gescheiden aan te leveren. Van Iersel Compost verwerkt groenafval tot compost en u krijgt uw ingezamelde groenafval nu dus terug in de vorm van compost!

In 2009 werd ongeveer 75.000 kg compost door u opgehaald. Samen met Van Iersel Compost wordt op de volgende locaties gratis compost voor u ter beschikking gesteld. De compost is niet in zakken verkrijgbaar, dus u moet zelf een schep en een aanhanger of zakken meenemen. Zorg dat u op tijd bent want op = op.

Haaren:

Zaterdag 20 maart (vanaf circa 09.00 uur): op het parkeerterrein bij de milieustraat (Nemelaerstraat).

Helvoirt:

Vrijdagmiddag 19 maart (vanaf circa 15.00 uur): op het parkeerterrein aan de Sportlaan in Helvoirt.

Esch:

Zaterdag 20 maart (vanaf circa 13.00 uur): bij parkeerterrein voetbalclub Esch (Haarenseweg).

Inzamelpunten voor groenafval open

Tijdens de landelijke compostdag zijn ook de inzamelpunten voor groenafval geopend. Op deze manier kunt u eerst groenafval (= snoeiafval afkomstig van tuinonderhoud, bladeren en grasmaaisel) gratis aanbieden waarna u eventueel compost mee naar huis kunt nemen.

Composthoop