Gemeente Ubbergen


naar vrijdag 19 maart
Persberichten

Opschoondag: verschoven van 20 maart naar vrijdag 19 maart

Het zal druk zijn op straat aanstaande vrijdag 19 maart! Door onverwacht grote deelname van de middelbare scholen uit Ubbergen en Groesbeek, waar we erg blij mee zijn, zijn de plannen bijgesteld: de opschoondag is verschoven van zaterdag 20 maart naar vrijdag 19 maart. Tijdens de opschoondag wordt er zwerfafval ingezameld in het kader van de landelijke actie Nederland Schoon. In Leuth wordt al voor de vijfde keer meegedaan, maar ook de andere dorpen beginnen een traditie te krijgen.

Verzamelen
In Leuth verzamelen we op vrijdag 19 maart bij het kerkplein. Vanaf 10 uur wordt er schoongemaakt. Er wordt begonnen met het speelterrein De Rollebol en de wijk erachter tot aan de Reussensestraat. We eindigen bij de Vriendenkring rond 12 uur. Er doen 25 kinderen en begeleiders mee.

Daarnaast wordt in Leuth door Leuth Actief op zaterdag schoongemaakt, zij zijn dan van plan de rest van Leuth onder handen te nemen.

In Ooij verzamelen we op 19 maart om 10 uur bij de Sprong en wordt Ooij onder handen genomen. Ook in Ooij doen 25 kinderen en begeleiders mee. De kinderen zijn leerlingen van het Montessoricollege in Groesbeek en zij doen mee in het kader van hun maatschappelijke stage.

In Beek en Ubbergen wordt 's middags, 19 maart vanaf 13.30 uur, schoongemaakt. We beginnen en eindigen bij het Kulturhus. In Beek gaan leerlingen van de HAVO Notre Dame des Anges aan de gang. Zij gaan ook de fietspaden langs de Rijksweg en de Hubertusweg naar Ooij onder handen nemen. De HAVO komt met 120 kinderen, alle eerste klassen doen mee.

Vorig najaar waren het vooral de basisscholen die actief waren, nu dus de Middelbare Scholen. We werken alleen binnen de bebouwde kom en het is nadrukkelijk niet de bedoeling om de opschoondag te gebruiken om uw oude spullen langs de weg te zetten. Het draait tijdens de opschoondag allemaal om het zwerfvuil dat onze woonomgeving ontsiert.

Meedoen?
Als u denkt: "ik wil ook mijn steentje bijdragen", dan kan dat door naar een van de verzamelpunten te gaan op vrijdag, of op zaterdag in Leuth bij Leuth Actief. Het is niet de bedoeling dat u de hele dag aan het schoonmaken bent, een paar uurtjes werk en vele handen zorgen al voor een veel opgeruimder beeld. U hoeft zich niet aan te melden, u hoeft ook niets mee te nemen. U kunt gewoon naar het verzamelpunt komen.