Gemeente Goes

Opschoonochtend in Goes Oost

Op vrijdag 19 maart as. om 9.00 uur start wethouder J. Adriaanse in wijkcentrum Jan Ligthart (Bergweg 12, Goes) de gemeentelijke opschoonochtend in Goes Oost. Zeker 100 leerlingen van de Pontes Scholengroep en het Hoornbeeck College gaan dan samen de strijd aan tegen het zwerfafval in de wijk.

De klas die aan het einde van de ochtend de meeste vuilnis van de straat af heeft gehaald, krijgt een speciale wisselbeker uitgereikt. In 2009 werd deze beker gewonnen door scholieren van het Ostrea Lyceum.

Het programma van de opschoonochtend vindt u hieronder.

Programma
09.15 uur Start van de opschoonochtend door wethouder J. Adriaanse. Deelnemers gaan daarna in kleine groepjes aan de slag in de wijk. 10.20 uur Verzamelen van al het zwerfafval in vuilniswagen gemeente Goes (deze staat bij het wijkgebouw).
10.35 uur Afsluiting van de opschoonochtend door de wethouder. Aan de leerlingen die de meeste vuilnis van de straat gehaald hebben, wordt een beker uitgereikt.
11.00 uur Einde

Landelijke opschoondag
De gemeentelijke opschoonochtend in Goes Oost wordt georganiseerd in het kader van de landelijke opschoondag op zaterdag 20 maart 2010, een initiatief van het Ministerie van VROM, VNO-NCW, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Stichting Nederland Schoon en NL Milieu en Leefomgeving. Heel Nederland wordt deze dag uitgenodigd de buurt, wijk of omgeving schoon te maken.