Gemeente Eemsmond


Burgemeester Marijke van Beek op bezoek bij NL DOET donderdag 18 maart 2010

Op 19 en 20 maart 2010 vindt de grote landelijke vrijwilligersactie NL DOET plaats. De actie zet vrijwilligers in de schijnwerpers en activeert mensen om zich een dag(deel) als vrijwilliger in te zetten. Ook in de gemeente Eemsmond steken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Zo organiseren vrijwilligers in Uithuizen een modeshow in Kringloopwinkel Goud Goed en ruimen ze het terrein op buiten de gracht van de Menkemaborg. In Stitswerd maken vrijwilligers het dorpshuis en de tuin schoon en in Warffum krijgt Jeugdsoos Sjelter een grote schoonmaak. Om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken, bezoekt burgemeester Marijke van Beek zaterdag diverse projecten.

NL DOET is een landelijk evenement waarmee lokaal vrijwilligerswerk wordt gepromoot. De gemeente Eemsmond is blij met het initiatief. Vrijwilligerswerk is goed voor de samenleving. Het vergroot de betrokkenheid en daarmee de levendigheid en leefbaarheid in de dorpen.

NL DOET
NL DOET verwacht dat landelijk zon honderdduizend mensen in actie zullen komen, die ruim tweeduizend klussen gaan doen. NL DOET wordt landelijk gecoördineerd door MOVISIE en het Oranje Fonds. In Eemsmond coördineert de VrijwilligersVacatureBank Eemsmond vraag en aanbod voor NL DOET. Voor meer informatie, een overzicht van alle activiteiten en aanmelding: www.nldoet.nl.