Ministerie van Defensie

Deltion Rallyteam start seizoen met nieuwe aanwinst

18 maart 2010, 11.47 uur

Het Deltion Rallyteam staat 19 en 20 maart met een nieuwe auto aan de start van het Nederlands Kampioenschap. Demissionair staatsecretaris De Vries onthulde gisteren op het Deltion College de nieuwe Skoda Fabia.

Samen met studenten van de afdeling Defensie van het Deltion College heeft de staatssecretaris ook de Nissan 350Z onthuld. Met deze auto gaat het Rallyteam, net als vorig jaar, deelnemen aan Nissan 350Z Challenge. Met de Skoda rijdt het team in de A8 klasse, het hoogste segment van de rallysport.

Deltion Rallyteam

Het Deltion Rallyteam bestaat naast rijders en navigatoren, uit een serviceploeg van studenten en leraren van het college. Naast het verzorgen van de service tijdens de rallywedstrijden, maken de studenten de rallyauto gereed vóór en na de wedstrijden. Zo leren de studenten zelfstandig, onder tijdsdruk en in teamverband te werken, competenties die ook bij Defensie een vereiste zijn. Het onderhouden van een World Rally Car is een vak apart, daarom krijgen de studenten en leraren ondersteuning van World Rally Car specialist Wevers Sport.

Samenwerking

Defensie werkt samen met het Deltion College om de praktijk zichtbaar te maken binnen de school. De rallyauto fungeert als onderwijsleermiddel voor studenten van diverse opleidingen en niveaus. Het ministerie van Defensie wil de komende jaren investeren in innovatieve opleidingsconcepten, waarbij de samenwerking tussen onderwijs en beroepspraktijk centraal staat. Het is de bedoeling om met dit initiatief jongeren enthousiast te maken voor techniek en Defensie als werkgever.

De rally vindt plaats in Emmeloord en het Deltion Rallyteam verschijnt met beide auto's aan de start.