Fortis Bank

Published: 17:30 CET 18-03-2010 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181 Fortis organiseert Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders

Fortis organiseert Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders op 9 april in Utrecht en 12 april in Brussel.

Ten behoeve van deze Buitengewone Algemene Vergaderingen zullen op 19 maart de volgende documenten worden gepubliceerd op de website van Fortis, www.fortis.com :


* oproepingen, volmachtformulieren en agenda's van de Algemene Vergaderingen Fortis SA/NV en Fortis N.V.;


* toelichting bij de agenda's; en


* bijzonder verslag van de Raad van Bestuur, opgesteld overeenkomstig artikel 604 van het Wetboek van Vennootschappen.

Alle vragen in verband met deze Vergaderingen kunnen via de website van Fortis gesteld worden : www.fortis.com.

Fortis is een internationale verzekeringsmaatschappij die op ruim 180 jaar vakkennis en ervaring kan terugblikken. Als één van de 20 grootste Europese verzekeraars, heeft Fortis ervoor gekozen om zich toe te spitsen op Europa en Azië, twee regio's die samen het grootste aandeel in de wereldwijde verzekeringsmarkt opeisen. In België is de maatschappij via AG Insurance de onbetwistbare marktleider voor zowel individuele levensverzekeringen als Employee Benefits, en ook één van de topspelers in Niet-Leven. Internationaal gezien is Fortis nadrukkelijk aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, als tweede grootste verzekeraar voor privé voertuigen. De maatschappij heeft verder dochterondernemingen in Frankrijk, Duitsland, Turkije, Oekraïne en Hong Kong. Daarnaast onderscheidt Fortis zich door de ontwikkeling van partnerships met belangrijke distributeurs in Luxemburg, Italië, Portugal, China, Maleisië, India en Thailand. Fortis telt meer dan 10.000 werknemers en int jaarlijks ongeveer 15 miljard euro verzekeringspremies.

De activa van Fortis omvatten een deelname van 75% in AG Insurance, 100% van Fortis Insurance International, een belang van 45% in Royal Park Investments en financiële activa en passiva van verschillende andere financieringsvehikels.