Gemeente Etten-Leur

Gemeente controleert extra op stallen (brom)fietsen

Gemeente controleert extra op stallen (brom)fietsen

De gemeentelijke toezichthouders gaan in de week van 22 maart extra controleren op het stallen van (brom)fietsen in het centrumgebied. Die week is bestempeld tot actieweek, om in het bijzonder aandacht te besteden aan de wijze waarop vooral in het Winkelhart (brom)fietsen worden neergezet. Ook wordt er extra gelet op het rijden in het voetgangersgebied.

In het Winkelhart zijn twee overdekte fietsenstallingen aanwezig en er staan honderden metalen hekjes ("nietjes"), waartegen (brom)fietsen geplaatst kunnen worden. Niet iedereen doet dat echter op de juiste manier en dat geeft overlast en ontsiering van het straatbeeld.

De gemeentelijke toezichthouders hangen aan verkeerd gestalde fietsen een label (zie afbeelding bij dit bericht) om de bezitters ervan erop te attenderen dat het anders moet. Zo nodig worden de verkeerd neergezette fietsen verplaatst en in bepaalde gevallen zelfs afgevoerd naar de gemeentewerf. Daar kunnen ze dan worden opgehaald tegen betaling van de kosten ad EUR 60,00

De toezichthouders hebben ook extra oog voor het (brom)fietsen in het voetgangersgebied van het Winkelhart. Overtreders van het fietsverbod aldaar lopen kans te worden bekeurd.

image

20090904\pwm\0571

WOZ-portaal
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl