Gemeente Laarbeek


Borstbeeld Martien Coppens onthuld

LAARBEEK Op donderdag 18 maart is op de Heuvel in Lieshout een borstbeeld onthuld van fotograaf Martien Coppens. Het beeld is een initiatief van de werkgroep Ereblijk Martien Coppens. Een deel van zijn leven heeft Martien Coppens in Lieshout gewoond. Zijn zoon, kunstenaar Joep Coppens uit Vlierden, heeft het bronzen borstbeeld gemaakt. Rabobank Peel Noord en de gemeente Laarbeek hebben het borstbeeld gefinancierd.

Onthuld op geboortedag Martien Coppens
In 2008 is herdacht dat het 100 jaar geleden was, dat de bekende fotograaf werd geboren. Omdat in 2008 gestart werd met de herinrichting van de Heuvel kon het borstbeeld niet geplaatst worden. Dat is de reden dat nu op 18 maart, de geboortedag van Martien Coppens, het borstbeeld werd onthuld. Het borstbeeld staat op de Heuvel, ter hoogte van huisnummer 12. Martien Coppens heeft daar vlakbij een aantal jaren gewoond.

Werkgroep Ereblijk Martien Coppens
De onthulling werd gedaan door Mevrouw T. van Hout, echtgenote van wijlen burgemeester P. van Hout, die destijds initiatiefnemer en voorzitter was van de werkgroep Ereblijk Martien Coppens. De heer W. van Osch heeft het voorzitterschap van hem overgenomen. Daarnaast bestaat de werkgroep uit wethouder J. Briels, de heer T. Schepers (Rabobank Peel Noord), de heren Th. van Berlo en H. Lamers (Heemkundekring t Hof van Liessent), de heer S. van Schalen (Dialectenfestival) en de heer R. van Thiel (Stichting tot behoud van het cultureel erfgoed Laarbeek).