Politie Groningen

Vrijdag 19 maart 2010

Provincie Groningen, 19-03-2010

Veelpleger aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer, een bekende van de politie, werd betrapt bij het stelen van twee flessen reukwaren uit een parfumeriezaak in de Guldenstraat. De man is door de politie ingerekend en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor bleek dat er nog een gevangenisstraf van drie weken voor hem openstond. Hij is ingesloten in het cellencomplex. De politie maakt voor de winkeldiefstal proces-verbaal op.

Vrouw bestolen na babbeltruc

LEEK- Een 85-jarige vrouw uit Leek is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Het slachtoffer (woonachtig aan de Samuel Leviestraat) liet na aanbellen een vrouw haar woning binnen. De vrouw vertelde het slachtoffer over een lekkage bij de bovenburen. De vrouw hield de 85-jarige aan de praat en ze controleerden samen de keukenkastjes op zoek naar de lekkage. Nadat de vrouw de woning had verlaten was het slachtoffer gouden sieraden kwijt.

De vrouw had een licht getinte huidskleur, ongeveer 20-25 jaar oud,
1.65 mtr lang met lang donker golvend haar. Zij sprak Nederlands met een accent.

De politie waarschuwt voor deze praktijken. Laat deze vrouw(die met een smoes aan de deur staan) de woning niet binnen.

Stagiaire pleegt winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond in een warenhuis aan de grote Markt een 19-jarige vrouw aangehouden. De vrouw, die als stagiair in het bedrijf werkt, werd betrapt bij het stelen van meerdere kledingstukken. De dievegge had tijdens haar werk ook nog enkele sieraden uit de winkel gestolen. Zij mocht na verhoor weer na huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Met de auto in de sloot

MARUM Een 23-jarige bestuurster uit Groningen is donderdagavond bij een eenzijdig verkeersongeval gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto over de A7 in de richting van Groningen. Door nog een onbekende oorzaak verloor zij de controle over haar auto en raakte in de slip. Hierdoor belandde zij met de auto in een sloot naast de weg. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De beschadigde auto moest door een bergingbedrijf worden afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Dronken man aangehouden

STADSKANAAL- De politie heeft donderdagmiddag in de H.J. Kniggestraat een 47-jarige man uit deze plaats aangehouden. Agenten zagen dat de man in zijn tuin met een brandbare vloeistof brandjes aan het stoken was. Toen hij werd aangesproken om hiermee te stoppen reageerde de man agressief en bedreigde de dienders. De kanaalster, die behoorlijk onder invloed was van alcohol, wilde niet meewerken. De politie moest peperspray gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. Hij werd ingerekend en werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Politie zoekt getuigen na aanrijding

STADSKANAAL- De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van een aanrijding tussen twee fietsers. Een 65-jarige vrouw uit Stadskanaal kwam donderdagmiddag op het fietspad langs de Manegelaan in Stadskanaal in aanrijding met een andere fietser. Deze sloeg plotseling linksaf toen de vrouw hem rechts inhaalde. Zij kwam ten val en raakte gewond aan haar onderbeen.

De veroorzaker stopte nog wel even maar reed vervolgens door en liet de gewonde vrouw achter. Het slachtoffer werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De tegenpartij, een oudere man, was gekleed in een lange bruin/grijze jas en droeg een soort alpinopet. Om die reden komt de politie dan ook graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze aanrijding. 0900-8844 (lokaal tarief).

Scooterbestuurder gewond bij verkeersongeval

NOORDBROEK Een 18-jarige scooterbestuurder uit Noordbroek is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Een 25-jarige automobiliste uit Schildwolde reed over de Zuiderstraat en gaf de scooterbestuurder geen voorrang toen deze uit een zijstraat kwam. Beide verkeersdeelnemers konden een aanrijding niet meer voorkomen. Door de botsing kwam de jongeman met een harde klap op het wegdek terecht. Hij is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Drentse automobilist onder invloed bij alcoholcontrole

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op het Schuitendiep in Groningen een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 128 bestuurders een blaastest doen. Drie personen hadden te diep in het glaasje gekeken. Een 31-jarige automobilist uit Paterswolde had 1,25 promille alcohol in zijn bloed. Omdat de Drent beginnend bestuurder is, kon hij zijn rijbewijs inleveren. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling na verkeersruzie

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag in de Kwintlaan in Groningen een 45-jarige automobilist aangehouden voor mishandeling. De inwoner van Groningen reed in die straat een 29-jarige fietser uit dezelfde plaats klem en sloeg hem meermalen in het gezicht.

De verkeersruzie ontstond na een incident dat vlak voor de mishandeling had afgespeeld op de Meeuwerderweg. Hier werd de fietser afgesneden door de automobilist. De fietser gaf uit nood een tik tegen de auto. De bestuurder van dit voertuig was hier niet van gediend en ging achter de rijwieler aan. Die probeerde te ontkomen door weggetjes in te rijden waar geen automobilisten mogen komen. De autobestuurder trok zich hier niets van aan en reed hem vervolgens in de Kwintlaan klem. De 45-jarige verdachte is ingesloten voor verhoor.

Bromfietser gewond bij eenzijdig ongeval

t WAAR Een 17-jarige bromfietser uit t Waar is donderdagavond in zijn woonplaats gewond geraakt aan zijn been. De jongen reed over de Pastorieweg en schoot op de t-splitsing met de Hoofdweg rechtdoor een weiland in. Mogelijk werkten de remmen niet goed waardoor de bromfietser onbestuurbaar werd. De jongen is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Diverse verkeerscontroles in de provincie

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft op diverse plaatsen in de provincie Groningen verkeerscontroles gedaan. In de omgeving van Appingedam werd een tiental bestuurders langs de kant gezet. Eén automobilist had gedronken, maar kwam net niet boven 0,5 promille alcohol.

In het oostelijke deel van de stad Groningen zijn bij een verkeerscontrole 13 bekeuringen uitgeschreven. Het ging hier om het niet dragen van de veiligheidsgordel, niet handsfree bellen en negeren rood licht.

In de gemeente Oldambt werden 20 bestuurders betrapt bij een verkeerscontrole. Een persoon had een alcoholpromillage van ruim 1,4. Andere bekeuringen die werden uitgeschreven waren voor het niet dragen van de gordel, (technische) gebreken aan de voertuigen, niet handsfree bellen en snelheid.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.

§ Appingedam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 800, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 921, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Ulrum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 625, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Oosternieland, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 955, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 659, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.