Gemeente Gilze en Rijen

'Brabant Bespaart'-subsidie verlengd

Weer 500 euro te verdienen bij energiebesparing in huis

Huiseigenaren in Brabant, die hun huis laten isoleren of zonne-energie of warmte opwekken, kunnen vanaf deze maand weer 500 euro subsidie krijgen van de provincie. De provincie heeft de succesvolle subsidieregeling 'Brabant bespaart' verlengd en wil hiermee bereiken dat inwoners en (bouw)bedrijven in Brabant minder last hebben van de gevolgen van de economische crisis.

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moeten bewoners minimaal ¤1000 investeren in minimaal twee maatregelen aan hun huis. Dit kan bijvoorbeeld het isoleren van dak, gevel of vloer zijn of het aanbrengen van HR++ glas, warmtepompen, zonnepanelen of - boilers. Voorwaarde is dat de maatregelen worden uitgevoerd door bedrijven. Geïnteresseerden kunnen op de website www.brabant.nl/brabantbespaart kijken of en hoe zij in aanmerking komen voor de subsidie en deze aanvragen.

In totaal is ¤3,25 miljoen voor subsidies voor circa 6500 particuliere woningeigenaren beschikbaar. De subsidie kan gecombineerd worden met andere (overheids)subsidies en leningen, zoals de lening van de provincie waarbij huiseigenaren ¤ 3.000 tot ¤ 10.000 kunnen lenen voor het treffen. Dit tegen een rente van slechts 2% en een looptijd van 10 jaar.

De regeling wordt eind deze maand samen met andere voordelige lening- en besparingsmogelijkheden gecommuniceerd in de 'Brabant Bespaart' campagne richting bewoners, bedrijven en gemeenten.

Datum bericht: 19 maart 2010