Gemeente Enkhuizen

Start handhaving op parkeervergunningen verschoven naar april

De gemeente heeft besloten de handhaving op vergunningparkeren te verschuiven naar april. Hiermee hoopt zij de onrust die is ontstaan bij sommige bewoners die tijdig hun vergunning hebben aangevraagd maar deze nog niet heeft ontvangen enigszins weg te nemen. Hoewel een groot gedeelte van de aanvragen is verwerkt, blijkt de onverwachte hoeveelheid schriftelijke aanvragen voor vertraging te zorgen in de tijdige uitgifte van een aantal vergunningen. Daarnaast is het parkeerterrein bij het NS-station de komende weken afgesloten voor langparkeerders. Dit heeft de gemeente doen besluiten pas na het Paasweekend (vanaf 6 april) te controleren op de aanwezigheid van een vergunning bij parkeren in het vergunningengebied. De eerste weken zal zij daar mild in zijn door slechts te waarschuwen, vanaf 19 april wordt er daadwerkelijk bekeurd wanneer een vergunning ontbreekt.

De handhaving op iedere andere vorm van foutparkeren in de binnen- en buitenstad wordt niet opgeschort. Zo blijven overtredingen in de blauwe zone strafbaar. Bekeuringen op blauwe schijven met een klokje worden doorgestuurd naar de officier van justitie.

Eind deze week zal een volgende hoeveelheid vergunningen worden verstuurd. Daarmee is het gros van de vergunningen die voor 15 maart rechtmatig zijn ingediend, betaald en voorzien van de juiste documenten in het bezit van de aanvragers. Zon 95% van de via de website aangevraagde en betaalde vergunningen zijn reeds uitgegeven.

Graag wil de gemeente u erop wijzen dat de verwerking van een schriftelijke aanvraag langer duurt dan een aanvraag via internet. Daarnaast is het ook mogelijk dat een vergunning (nog) niet is verleend omdat deze niet is betaald of dat de meegestuurde documenten niet juist of onvolledig zijn. Hierdoor is extra correspondentie met de aanvragers nodig. Ook dit kost extra tijd. De meest voorkomende fout is, dat het verkeerde deel van het kentekenbewijs is meegestuurd. Dit behoort deel 1b te zijn, de tenaamstelling.