Gemeente Leeuwarden

Parkeergarage Zaailand niet voor de kerst 2010 open

Donderdag 18 maart maakten de wethouders Krol en Deinum aan de ondernemers in de directe omgeving van project Nieuw Zaailand bekend dat het niet meer lukt om de nieuwe parkeergarage Nieuw Zaailand voor de feestdagen van 2010 open te stellen voor publiek. De gemeenteraad was hierover woensdagavond vertrouwelijk ingelicht. Wanneer de parkeergarage en andere projectonderdelen wel klaar zijn, is nog niet bepaald. Gemeente, aannemerscombinatie en projectpartners zijn hierover nog in gesprek.

achtergrond

Na de vondst van asbest in april 2009 ontstond forse vertraging. Op alle mogelijke manieren is geprobeerd om de vertraging die hieruit voortvloeide zoveel mogelijk in te lopen. Doel daarbij was om in ieder geval een deel van de parkeergarage voor de feestdagen van 2010 klaar te hebben. Tot de inval van de winter was dit nog steeds haalbaar, maar dan mocht er ook op geen enkele manier vertraging meer optreden. Helaas heeft de ongebruikelijk lange winter het technisch onmogelijk gemaakt om een deel van de parkeergarage op tijd open te stellen.

De wethouders Krol en Deinum snappen dat deze boodschap erg vervelend is voor de ondernemers. Krol en Deinum hebben extra inspanning toegezegd aan de winkeliers en de gemeenteraad om zoveel mogelijk bezoekers naar de binnenstad en de directe omgeving van het Zaailand te trekken. Te denken valt aan extra communicatieactiviteiten en evenementen, het inzetten van gratis busvervoer en P+R- terreinen of parkeeracties.

De wethouders nodigen de ondernemers uit om actief mee te denken over wat de meest effectieve middelen zijn om bezoekers naar de stad te blijven trekken. Dit kan via de Klankbordgroep Communicatie. Dit is een breed samengestelde groep met onder andere ondernemers uit de directe omgeving. De klankbordgroep denkt al gedurende het gehele project actief mee over acties en communicatieactiviteiten om de loop in het gebied en de stad te houden.