Nieuwe partij De Stem van Jezelf: Iedereen altijd stemmen

19/03/2010 10:37

De Stem van Jezelf

Waarom stemmen we maar 1 keer in de vier jaar? Waarom laten we anderen voor ons beslissen als we dat ook prima zelf kunnen? Het is 2010! Waarom stemmen we niet altijd zelf via internet?

De stem van Jezelf is een nieuwe partij die in de Tweede Kamer dàt stemt waar Nederland voor kiest. Altijd. Elke vraag, elk wetsvoorstel wordt aan Nederland voorgelegd. Dus ook na de verkiezingen kun je dankzij De Stem van Jezelf blijven stemmen.

Nick van der Wildt (19 jaar) is de jongste lijsttrekker van Nederland. Samen met Willem van Leunen is hij de grondlegger van De Stem van Jezelf. Willem en Nick: "Nederlanders zijn al lange tijd ontevreden over de politiek, ze voelen zich niet gehoord. We zitten met een politiekbestel uit vervlogen tijden. Toen het gewoon onmogelijk was om elke Nederlander telkens naar zijn mening te vragen. Maar nu is het 2010. Iedereen heeft Internet. Nederlanders kunnen best zelf stemmen over politieke vraagstukken. Wij zullen hun stem laten horen in de Tweede Kamer."

Hogere opkomst in toekomst

De Stem van jezelf is een jonge partij. Willem van Leunen en Nick van der Wildt zijn beiden ondernemers in internet en social media. "Als Nederlanders bij elk politiek vraagstuk om hun mening gevraagd wordt, leidt dat tot een grotere betrokkenheid. Dat lijkt ons een positieve ontwikkeling. We hopen dat we in de toekomst naar een politiek bestel gaan waar iedereen altijd rechtstreeks kan stemmen op voorstellen. Dan zal het percentage stemmers weleens veel hoger kunnen uitvallen dan nu vaak het geval is.

Ministerie van heldere communicatie

De Stem van Jezelf is van mening dat Nederlanders beter in staat gesteld moeten worden om bewust hun mening te vormen en te geven. Daarom pleit de partij voor een ministerie voor heldere communicatie."Alle ingewikkelde vraagstukken worden begrijpelijk vertaald zodat Nederlanders ook weten waar ze ja of nee tegen zeggen", aldus het tweetal.





http://www.destemvanjezelf.nl