Gerechtshof Arnhem


Uitspraak politierechter in twee zaken rond incidenten Culemborg

Arnhem, 19 maart 2010 â De Arnhemse politierechter heeft vandaag uitspraak gedaan in de resterende zaken van twee personen die verdacht werden van betrokkenheid bij incidenten in de wijk Terweijde in Culemborg in januari 2010. Op dat moment was in deze wijk, volgens de dagvaarding, een noodbevel van kracht. Het noodbevel had betrekking op de nacht van Oud&Nieuw en net daarna.

LJ-nummer BL8031
Een 56-jarige man die verdacht werd van belediging van een politieambtenaar en bedreiging is veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur.

Tijdens de zitting heeft de advocaat van verdachte het verweer aangevoerd dat de verklaring die verdachte heeft afgelegd bij de politie moet worden uitgesloten voor het bewijs. De politierechter heeft dit verweer verworpen.

LJ-nummer BL8032
Een 42-jarige man die verdacht werd van het niet voldoen aan een ambtelijk bevel is veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur.

Tijdens de zitting heeft de advocaat van verdachte een aantal verweren aangevoerd. Namelijk dat de verklaring van verdachte afgelegd bij de politie dient te worden uitgesloten voor het bewijs, dat de rechtmatigheid van het noodbevel niet vaststaat, dat de vordering van de politie niet rechtmatig is en dat verdachte zou hebben voldaan aan de vordering van de politie. Deze verweren worden door de politierechter verworpen.

Twee weken geleden heeft de politierechter al uitspraak gedaan in twee andere zaken. Vier andere zaken zijn aangehouden.

LJ Nummers

BL8031
BL8032

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 19 maart 2010 Naar boven