Burgers Zoo

Nederlandse wint prestigieuze prijs natuurbescherming!

De Nederlandse Els van Lavieren wint op vrijdag 19 maart een prestigieuze internationale prijs voor natuurbescherming: de Future for Nature Award. Uit meer dan honderd aanmeldingen vanuit meer dan vijftig verschillende landen heeft een internationale vakjury Els van Lavieren, de Braziliaan Alberto Campos en de Australiër Jean Thomas uitgeroepen tot winnaars van de Future for Nature Awards 2010. De prijsuitreiking vindt jaarlijks plaats bij hoofdsponsor Burgers' Zoo. Elke winnaar ontvangt naast de felbegeerde Future for Nature Award een geldbedrag van 50.000 Euro dat aan het winnende natuurbeschermingsproject moet worden besteed.

Bescherming van de berberaap
Els van Lavieren zet zich al jarenlang in voor de berberapen in Marokko. Deze apensoort wordt met name bedreigd door de illegale handel, waarbij berberapen als huisdier worden verkocht aan toeristen. Deze dieren sterven hierdoor helaas vaak een ellendige dood bij gebrek aan het juiste voedsel, de juiste leefomgeving en de juiste zorg. Ook eindigen veel berberapen bij opvangcentra, omdat ze totaal ongeschikt zijn als huisdier. Van Lavieren creëert bewustijn bij de lokale bevolking, onderhandelt met de Marokkaanse overheid en doet er alles aan om te voorkomen dat de apen verdoofd in een kofferbak de grens worden overgesmokkeld. Ze heeft door haar tomeloze inzet en passie al vele apen van een wisse dood weten te redden.

Het werk van Stichting Future for Nature
Stichting Future for Nature wil jonge, veelbelovende natuurbeschermers die succesvolle natuurbeschermingsprojecten runnen steviger in het zadel helpen bij hun belangrijke werk. De Future for Nature Award is dus geen 'end-of-career' prijs, maar juist een stimulans om door te gaan met het goede werk. De internationaal erkende prijs zorgt ervoor dat de winnaars eenvoudiger sponsoren vinden die hun werk financieel ondersteunen en dat zij beter toegang krijgen tot belangrijke autoriteiten in het land waar zij werken. Daarnaast ontvangt elke winnaar een geldbedrag van 50.000 Euro dat aan het natuurbeschermingsproject moet worden besteed.

Saba Douglas Hamilton (BBC, Animal Planet) en Angela Cropper (VN) De prijs wordt uitgereikt door Saba Douglas Hamilton, een bekende presentatrice van natuurprogramma's op de BBC en Animal Planet, en Angela Cropper, vice-president van het VN-milieuprogramma en grondlegger van de VN-conventie inzake biodiversiteit. Burgers' Zoo sponsort jaarlijks 150.000 Euro aan Stichting Future for Nature. Dit jaar sponsort ook IUCN Nederland één van de drie prijzen.

« ga terug

Zakelijk

Burgers' Zoo heeft niet alleen voor de dagbezoeker veel te bieden, maar ook voor de zakengast.
> Safari Meeting Centre> Vergaderen> Ontbijt, lunch, diner> Receptie> Entertainment> naar zakelijk

.

> Alles over de serie

Extra voordelen abonnementhouders!

Sinds 1 januari 2010:
Zeer voordelige verlenging50% korting Artis, Blijdorp, EmmenKorting andere NVD-dierentuinenZomerse/Winterse Avond(t)urenGratis ZieZoo en avondlezingen> overzicht alle voordelen
Burgers' Zoo o Antoon van Hooffplein 1 o 6816 SH Arnhem o Nederland o (026) 442 45 34 o info@burgerszoo.nl Made in Arnhem The Green Key