Gemeente Smallingerland


* | 2010

* | Maart

* | Stand van zaken Raadhuisplein

Stand van zaken Raadhuisplein

Er is een hoop te doen over het Raadhuisplein. De stand van zaken is nu als volgt:
De Vereniging van Eigenaren (VvE) en Redema hebben beide handtekeningen gezet onder het akkoord over de aanpak van de bestaande flats. De laatste verzekeringskwestie (over een garantieperiode na de bouw) is nu dus ook opgelost.
Nu dat allemaal helder is wordt de komende weken, vóórdat de sloop überhaupt kan beginnen, een bouwkundige opname gemaakt van de appartementen die blijven staan. Dat kan nu pas omdat verzekeringen worden gebaseerd op een nulsituatie die natuurlijk zo dicht mogelijk op het moment van de start van het werk moet zitten. De bestaande complexen worden van buiten gecontroleerd en op sommige plekken ook van binnen. Huurders en/of eigenaren van die panden waar de opname binnen zou moeten plaatsvinden, krijgen daar natuurlijk eerst nog bericht over.

Ontwikkelaar Redema en beoogd hoofdaannemer Dura Vermeer zijn er op hoofdlijnen uit. De afspraken worden na alle calculaties nu nog administratief verwerkt. Dan komt er een definitief 'ja' en dan is er dus ook een datum voor de start van de sloop. Voor de papieren afhandeling van alle afspraken staan nog een aantal weken.

In de weken voorafgaand aan het begin van de sloopwerkzaamheden zullen we uiteraard informatie verspreiden over de planning, de bereikbaarheid van aangrenzende winkelpanden en de onvermijdelijke overlast die de directe omgeving van het werk heeft.