Gemeente Noordwijkerhout


Holland Rijnland wijzigt Gemeenschappelijke regeling

Het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland heeft
in haar vergadering van 28 oktober 2009 besloten dat haar Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland twee belangrijke wijzigingen krijgt: de zogeheten derde en vierde wijziging. Nu aan alle wettelijke vereisten is voldaan treden deze wijzigingen in werking op 1 april 2010.

Derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland

Deze wijziging betreft een aanpassing van artikel 5 van de regeling. Hierdoor heeft Holland Rijnland geen taken en bevoegdheden meer op het gebied van milieu.

Door een aanpassing van artikel 5, lid 7 wordt de aansluiting van de gemeenten Noordwijkerhout en Kaag en Braassem bij het Regionaal Bureau Leerplicht (RBL) van Holland Rijnland geformaliseerd. Dat betekent dat alle huidige twaalf Holland Rijnland-gemeenten hun leerplichttaken door het RBL laten uitvoeren.

Vierde wijziging Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland

Met deze wijziging wordt het verzoek geformaliseerd van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Rijnwoude om bij het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland te mogen aansluiten. Voor de aansluiting is de instemming vereist van twee derde van de Holland Rijnland-gemeenten. Nu dit is gebeurd kan de vierde wijziging van de Gemeenschappelijke regeling in werking treden. Dat betekent dat Holland Rijnland vanaf 1 april 2010 een samenwerkingsverband is van en voor vijftien gemeenten.

De derde en vierde wijziging van de Gemeenschappelijke regeling liggen zes weken voor iedereen ter inzage in alle gemeentehuizen van de Holland Rijnland-gemeenten en het kantoor van Holland Rijnland aan het Schuttersveld 9 te Leiden.

De wijzigingen zijn ook te vinden op
www.hollandrijnland.net/publicaties.

Holland Rijnland

Holland Rijnland is een vrijwillige, maar niet vrijblijvende samenwerking van en voor vijftien gemeenten in het hart van de Randstad. Deze gemeenten werken vanuit een gezamenlijke strategische visie op de verdere ontwikkeling van de regio om de kwaliteit van wonen, werken, ondernemen en recreëren van burgers, bedrijven en instellingen in het gebied te bevorderen.

Holland Rijnland wordt bestuurd door een Algemeen Bestuur en een Dagelijks Bestuur. Het Algemeen Bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeenteraden of colleges van de deelnemende gemeenten en vergadert vier keer per jaar. Uit haar midden wordt het Dagelijks Bestuur aangewezen.

Meer informatie over Holland Rijnland vindt u op www.hollandrijnland.net.