Gemeente Noordwijkerhout


Starterslening Noordwijkerhout

De gemeente Noordwijkerhout wil starters op de woningmarkt helpen bij het kopen van een bestaande woning of een nieuwbouwwoning door een starterslening aan te bieden. De gemeenteraad heeft hiervoor in zijn vergadering van 4 februari 2010 de Verordening VROM Starterslening Noordwijkerhout 2010 vastgesteld. Deze verordening is met ingang van 15 februari 2010 in werking getreden.

Tweede hypotheek

De starterslening moet gezien worden als een zogenaamde "tweede hypotheek" en is dus een aanvulling op de eerste hypotheek. De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Lukt het een starter dus niet om een hypotheek te verkrijgen bij een geldverstrekker, dan kan een starterslening worden aangevraagd.

Hoogte starterslening

De hoogte van de starterslening is afhankelijk van het inkomen, het eventuele vermogen en de koopprijs van de woning. De starterslening mag nooit meer dan 20% van de verwervingskosten van de woning zijn met een maximum van EUR 35.000,-.

Wie komen ervoor in aanmerking?


* starters tot en met 35 jaar die tenminste 1 jaar staan ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie (GBA) en nog niet eerder de beschikking hadden over een zelfstandige koopwoning;

* oud-inwoners tot en met 35 jaar die aantoonbaar vanwege hun studie zijn vertrokken en binnen minimaal 1 jaar na het afronden van de studie terugkeren.

In tegenstelling tot eerdere berichten hoeven niet beide aanvragers in Noordwijkerhout woonachtig te zijn. Het is voldoende als één van beiden voldoet aan bovenstaande eisen.

Daarnaast is er nog een aantal andere voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Nadere informatie

Op de gemeentelijke website treft u een nieuwsbrief aan, waarin alle voorwaarden waaraan de starter dient te voldoen vermeld staan. Ook kunt u een aanvraagformulier "toetsing starterslening" downloaden. Mocht u de voorkeur geven aan schriftelijke informatie, dan kunt u een informatiepakket met daarin de nieuwsbrief en het aanvraagformulier afhalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw C.R. Mornout-Guijt, tel. (0252) 343 863, e-mail:
cmornout@noordwijkerhout.nl. Ook de makelaars, hypotheekverstrekkers en tussenpersonen in Noordwijkerhout zijn op de hoogte van de Noordwijkerhoutse regeling.