Politie Kennemerland

Man bekent diefstal van 29 aanhangwagens

Velsen-Zuid, 19-03-2010 o Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft bekend vanaf januari 29 aanhangers te hebben gestolen.

Surveillerende agenten zagen in de nacht van maandag 15 maart op dinsdag 16 maart rond 05.00 uur op de Heuvelweg een auto staan met aanhanger.
Bij controle bleek de bestuurder een 44-jarige man zonder vaste woonplaats. Hij bekende de aanhanger kort tevoren te hebben gestolen bij een boerderij.

De man is aangehouden en de aanhanger in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. Hij bekende diezelfde nacht
nog een aanhanger te hebben gestolen vanaf de Rondweg. Bij verdere verhoren bekende de man vanaf januari in totaal 29 aanhangers te hebben weggenomen.
In totaal vier in IJmuiden, de anderen in diverse plaatsen in Noord-Holland. De man verklaarde dat hij de aluminium aanhangwagens uit elkaar haalde en het
losse aluminium verkocht. Een aantal aanhangwagens heeft hij particulier doorverkocht. De verdachte zit nog vast en wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris.