Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 19-03-2010

Verdachten aangehouden voor branden op Ermerzand EMMEN De politie heeft op 2, 3 en 8 maart respectievelijk een 32-jarige man uit Klazienaveen, een 34-jarige man uit Hardenberg en een 34-jarige man uit Nieuw-Amsterdam aangehouden als verdachten van brandstichtingen op het park het Ermerstrand in Erm. Op maandagmiddag 8 maart hield de politie eveneens de 38-jarige uit Erm afkomstige directeur-eigenaar van het Ermerzand aan als verdachte van betrokkenheid bij de brandstichtingen.

Op 1 september 2009, 7 november 2009, 17 december 2009 en 3 februari 2010 brandde op het park respectievelijk de Beachclub, een woonunit, een chalet en café de Lokeend af. Bij een aantal chalets werden eveneens pogingen tot brandstichting ontdekt.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Politie controleert in verkeer
ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een bromfietscontrole gehouden bij het centrum in Assen. Diverse bromfietsen zijn gecontroleerd op de rollertestbank die was geplaatst aan de Industrieweg. Er zijn mensen bekeurd wegens het overschrijden van de constructiesnelheid (7x), het niet dragen van een helm (3x), het niet dragen van een gordel (3x), het niet handsfree bellen in de auto (1x), het bromfietsen zonder rijbewijs (1x) en het rijden zonder gladde band (1x). (BVH 2010016428)

PEIZE De politie heeft donderdagmorgen op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Tussen 7.00 uur en 9.30 uur werd een bromfietscontrole gehouden in Peize. Op de Groningerweg werden de bromfietsen onderworpen aan een inspectie. Agenten hebben 24 bromfietsen gecontroleerd. Drie bestuurders kregen een bekeuring wegens het rijden zonder spiegel (verplicht bij bromfietsen vanaf bouwjaar 2007), twee voor het overschrijden van de constructiesnelheid, één wegens het bromfietsen zonder rijbewijs en één wegens het rijden zonder helm. Daarnaast zijn op de Norgerweg en de Roderweg in Roden controles gehouden. Eén bestuurder is aangehouden wegens het rijden onder invloed (zie apart persbericht), één wegens het rijden door rood licht en één wegens losliggende lading op een aanhangwagen. (BVH 2010016310)

ROLDE Agenten hebben donderdagmiddag op de N857 een alcoholcontrole gehouden in Rolde. Van 409 bestuurders is een blaastest afgenomen. Donderdagochtend is in Rolde van 175 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken. Eén bestuurder kreeg proces-verbaal wegens het rijden over een doorgetrokken streep en een andere bestuurder kreeg verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Politie zoekt getuigen van diefstal autos

NIEUW AMSTERDAM De politie is op zoek naar getuigen van twee diefstallen van autos. De eerste diefstal was op donderdagavond 11 maart aan de Snikke in Nieuw Amsterdam. Een rode Porsche, die onder de carport stond, is door onbekenden weggenomen. De diefstal vond plaats tussen 19.45 en 22.30 uur. In de nacht van 15 op 16 maart is er aan het Zilverzand in Nieuw Amsterdam een zwarte Volkswagen Passat gestolen. Deze stond op de oprit van een woning. Deze diefstal is omstreeks middernacht gepleegd. Politieonderzoek heeft tot nu toe nog geen resultaat opgeleverd. De politie zoekt getuigen die iets bijzonders hebben gezien.

Verdachte aangehouden wegens drugsbezit

ASSEN Agenten hebben donderdagmiddag een 42-jarige man uit Assen aangehouden wegens drugsbezit. De man werd aangehouden in zijn auto aan de Weiersstraat. Er zijn zakjes met wiet en heroïne inbeslaggenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2010016434)

Aanhouding op heterdaad van winkeldief

EMMEN Donderdagavond is bij een supermarkt aan de Baander in Emmen een winkeldief op heterdaad aangehouden. De 49-jarige Emmenaar probeerde zonder te betalen de winkel te verlaten met twee tubes tandpasta. De man is voorgeleid en met een boete van 150 euro naar huis gestuurd. (BVH 2010016451)

Alcomobilisten aangehouden

RODEN Een 39-jarige automobilist uit Groningen is donderdagavond door de politie aan de kant van de Nieuweweg in Roden gezet. De bestuurder is gevraagd te blazen. De uitkomst was aanleiding om hem aan te houden en over te brengen naar het bureau. Op het bureau blies hij op het ademanalyse apparaat 910 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (BVH 2010016479)

RODEN Bij een verkeerscontrole donderdagochtend aan de Norgerweg in Roden is een 44-jarige inwoner uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De man is overgebracht naar het bureau alwaar hij 285 ug/l blies. Tegen hem is procesverbaal opgemaakt en hij ontving een rijontzegging van een uur.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.