Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - aanrijding onder invloed van alcohol | |
De politie heeft donderdagavond 18 maart een 71-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was betrokken bij een aanrijding met een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn.


De aanrijding vond plaats op de Laan van Maten ter hoogte van dansschool Biezeman. De politie kreeg omstreeks 21:00 uur de melding van de aanrijding. Het betrof een kop/staart botsing. De 36-jarige automobilist reed over de Laan van Maten, komend uit de richting van de Matenpoort. Voor hem reed in dezelfde richting de 71-jarige automobilist. Deze moest plotseling remmen. De 36-jarige bestuurder zag dit te laat en kon niet meer op tijd remmen. Hij botste achterop zijn voorganger. Een blaastest ter plaatse (botsen is blazen) wees uit dat de 71-jarige man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 1,0 promille. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.
|     |Apeldoorn - insluiper steelt laptop                       |

De politie heeft donderdagavond 18 maart een 25-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal. De man zou eerder die avond uit een woning aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een laptop hebben gestolen.


De politie kreeg rond 23.15 uur de melding van de insluiping. De bewoners waren thuis toen zij plotseling gerommel hoorden in de woning. Toen één van hen ging kijken, zag hij een man die er snel vandoor ging en vervolgens op een fiets richting het Beekpark wegreed. Later ontdekte de bewoners dat er een laptop uit de woning was weggenomen. Naar aanleiding van zijn signalement kon de politie later in de nacht de verdachte in het centrum aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De laptop had hij niet bij zich.
|     |Apeldoorn - winkeldievegges aangehouden                   |

De politie heeft donderdag 18 maart twee vrouwen verhoord over een winkeldiefstal bij een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Het tweetal een 23-jarige vrouw uit Zutphen en een 28-jarige vrouw uit Emst was omstreeks 20:30 uur door het winkelpersoneel aangehouden. Men had gezien dat de vrouwen diverse kledingstukken, waaronder lingerie, hadden meegenomen zonder deze af te rekenen. De politie heeft de vrouwen overgebracht naar het politiebureau waar zij beiden een bekennende verklaring aflegden over de diefstallen. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - rijden onder invloed van alcohol              |

De politie heeft donderdagavond 18 maart een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de bestuurder om 20:45 uur staande op het Kanaalpad in Apeldoorn voor een verkeerscontrole. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de Apeldoorner 0,6 promille. Met een boete en een rijverbod is de man weer heengezonden.

|     |Apeldoorn - bedrijfsauto gestolen                         |

In de nacht van woensdag op donderdag 18 maart is een zware Volkswagen Transporter met kenteken 46-VLL-3 gestolen vanaf Plantsoen Welgelegen in Apeldoorn.


De politie kreeg donderdagochtend de melding van de diefstal. De eigenaar had zijn auto die avond daarvoor vlakbij zijn woning geparkeerd. De volgende ochtend merkte hij dat deze was verdwenen. Het gaat om een bedrijfsauto zonder reclame. In de bus lagen diverse gereed-schappen. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd.

|     |Wenum Wiesel - automobilist belandt in sloot              |

Een 32-jarige automobilist uit Apeldoorn raakte donderdag 18 maart gewond toen hij op de Ramsbrugweg in Wenum Wiesel met zijn auto in de sloot belandde. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 08:15 uur de melding van het ongeval. De man reed op de Ramsbrugweg in de richting van Kanaal Noord. Op een gegeven moment naderde een tractor. Door de zon verblind zag de automobilist deze nogal laat. Hij maakte een stuurcorrectie en belandde daardoor in de naastgelegen sloot. Met behulp van de brandweer is de man uit zijn auto bevrijd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto is uit de sloot getakeld en werd weggesleept.

|     |Apeldoorn - hennepkwekerij ontmanteld                     |

De politie heeft vrijdag 12 maart bij een politieonderzoek in een woning aan De Eglantier in Apeldoorn een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er zijn twee verdachten aangehouden.


De politie onderzocht de woning na meerdere meldingen. In de woning werden op de zolder ruim 300 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De in het pand aanwezige 36 jarige bewoner werd aangehouden en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Later werd nog een tweede verdachte, een 37-jarige Apeldooner, aangehouden. Deze persoon meldde zich op uitnodiging van de politie op het politiebureau. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --