Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.35 uur

Utrecht, 19-03-2010

Inbreekster

SOEST Agenten hielden in de vroege ochtend van vrijdag 19 maart een inbreekster aan.

Rond 05.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Braamweg. Meerdere politie-eenheden en een eenheid van de Koninklijke Marechaussee gingen ter plaatse. In de tuin van de betreffende woning troffen zij een 23-jarige vrouw uit Soest aan. Zij bleek al een deur van de woning te hebben opengebroken, maar werd door de komst van de politie vroegtijdig bij haar criminele activiteiten gestoord en was nog niet in de woning geweest. In de woning was niemand aanwezig. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Graffiti

EEMNES Agenten hielden op donderdagavond 18 maart een graffitispuiter aan.

Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een jongen graffiti aan het spuiten was in de fietstunnel aan de Laarderweg. Zij troffen daar inderdaad een jongen aan, die spuitbussen in zijn rugzak had en er stond een verse TAG op de tunnelwand. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Eemnes, bekende direct de TAG op de wand te hebben gespoten. Daarop hielden de agenten hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bijna 50% en 30%

SOEST Bij snelheidscontroles op donderdag 18 maart reden op de Soesterbergsestraat bijna 50% van de automobilisten te hard, op de Foekenlaan was dat 30%.

De politie controleerde van 08.15 uur tot 10.15 uur op de Soesterbergsestraat. In twee uur tijd passeerden 910 voertuigen de radar, 429 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 30 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed maar liefst 66 km/u.

De radar werd van 11.20 uur tot 12.20 uur op de Foekenlaan opgesteld. Hier legde de radarapparatuur de snelheid van 70 verkeersdeelnemers vast, waarbij 21 bestuurders harder reden dan de maximumsnelheid van 30 km/u. De topper was 52 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.