Gemeente Overbetuwe


RECTIFICATIE Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan De Nieuwe Rietgraaf e.o.
---

De rectificatie betreft een correctie van de termijn van terinzageligging van het bestemmingsplan en het exploitatieplan.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan De Nieuwe Rietgraaf e.o. op 26 januari 2010 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in: Wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen:

* Aanpassing figuur 1 en 2 op de verbeelding en tekstuele aanvulling in de toelichting. Pag. 120, figuur 75,76 en 77, te verwijzen naar in plaats van en daarbij te vermelden: âVoorbeeld profiel Nieuwe Rietgraaf, invulling water en (50% natuurvriendelijke) oevers nader te overleggen met het Waterschap.â Pag. 128, figuur 84a,84b en 85, te verwijzen naar in plaats van en daarbij te vermelden: âVoorbeeld profiel Grote Linie, invulling water en oevers (50% natuurvriendelijke oevers nader te overleggen met het Waterschap.â

Ambtelijke wijzigingen:

Wijzigingen op de verbeelding (plankaart):


* De aanduiding gasleiding is in de verbeelding voor de gasleiding die in noord-zuid richting loopt aangepast

* Profielen 1 en 2 zijn conform het overleg met het Waterschap gewijzigd.

Wijzigingen in de planregels:


* In de planregels is artikel 15.1: 10%-regeling aanpast. Hier is de toevoeging opgenomen dat de zogenoemde 10%-regeling niet van toepassing is op artikel 5.5.

Wijzigingen in de toelichting:


* Koptekst van het bestemmingsplan is aangepast;
* Onderschriften en verwijzingen van figuur 75, 76 en 77 en 84a, 84b en 85 zijn gewijzigd conform overleg met het Waterschap.

Het bestemmingsplan De Nieuwe Rietgraaf e.o. ligt met ingang van donderdag 25 maart 2010 gedurende 6 weken ter inzage*. Het vastgestelde plan met bijbehorende stukken is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn hier beschikbaar.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplangebied ligt ten noordwesten van Oosterhout. Aan de noordzijde wordt het gebied begrensd door de Rijksweg A15, aan de westzijde door landschapsontwikkeling De Danenberg (Akkerstraat, Nieuwedijk te Oosterhout). Aan de oostzijde wordt het plangebied begrensd door de gemeentegrens Nijmegen. Aan de zuidzijde loopt de plangrens langs de Oosterhoutsestraat.

Het bestemmingsplan Nieuwe Rietgraaf e.o. heeft tot doel het juridisch-planologisch kader te geven voor de ontwikkeling van het Betuws Bedrijvenpark en een aantal conserverende bestemmingen gelegen tussen het Betuws Bedrijvenpark en de kern Oosterhout. Dit kader bestaat uit verschillende facetten:

* Het tot stand brengen van een, in ruimtelijk en functioneel opzicht, kwalitatief goed bedrijventerrein door richting te geven aan het nieuwe initiatief om te komen tot realisatie van dit bedrijventerrein;

* Het in stand houden van de kwaliteit van bepaalde ruimtelijke en functionele structuren in het plangebied en in de omgeving van het plangebied;

* Eén en ander vastleggen in een juridisch plan, dat enerzijds voldoende ruimte en flexibiliteit voor nieuwe ontwikkelingen biedt, maar daarnaast ook voldoende zekerheden biedt, gericht op bescherming en uitbouw van de bestaande ruimtelijke structuur en de individuele belangen.

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen. Houdt u er ook rekening mee dat u moet betalen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerp-bestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken. Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een ieder, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor moet betalen.

Gewijzigd vastgesteld Exploitatieplan De Nieuwe Rietgraaf e.o.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad het Exploitatieplan De Nieuwe Rietgraaf e.o. op 26 januari 2010 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging betreft de volgende artikelen:
* Artikel 1 Begrippen: aantal begrippen wat niet terugkomt in de artikelen is geschrapt;

* Artikel 3 Koppeling tussen bouw- en aanlegactiviteiten: in dit artikel is een verduide-lijking van activiteiten opgenomen;
* Artikel 4. Regels omtrent het uitvoeren van de werken en werkzaamheden: in dit arti-kel is opgenomen dat de werkzaamheden conform de beleidsregels inrichting open-bare ruimte moet plaats vinden;

* Artikel 5 Regels omtrent de kwaliteit van uitvoering van werken en werkzaamheden Lid 4. Inrichting openbare ruimte: In dit artikel is een niet limitatieve lijst van werk-zaamheden opgenomen;
* Artikel 6 Regels met betrekking tot de uitvoerbaarheid verwijderd aangezien de hier genoemde regels al in het bestemmingsplan zijn geregeld.

Waar gaat het exploitatieplan over?

Op basis van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) is het in principe verplicht om bij een bestemmingsplan ook een exploitatieplan vast te stellen. Een exploitatieplan geeft gemeenten mogelijkheden om kosten te verhalen en aanvullende eisen te stellen bij bij de ontwikkeling van gronden die in de naaste toekomst voor bebouwing in aanmerking komen. Op grond van het exploitatieplan zal de ontwikkelende partij een bijdrage in de kosten van de grondexploitatie moeten betalen en dient hij werken uit te voeren overeenkomstig de eisen die in het exploitatieplan worden gesteld.

Het Exploitatieplan De Nieuwe Rietgraaf e.o. ligt met ingang van donderdag 25 maart 2010 gedurende 6 weken ter inzage*.

Bent u het met het exploitatieplan niet eens?

Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het exploitatieplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen. Houdt u er ook rekening mee dat u moet betalen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerp-exploitatieplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken. Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een ieder, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor moet betalen.


* U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m woensdag van 8.30-17.00 uur, donderdag van 8.30-20.00 uur en vrijdag van 8.30-13.00 uur) en receptie locatie Andelst (maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en vrijdag van 8.30-13.00 uur.