Politie Hollands Midden

Woubrugge - Aanhouding na inrijden op agent

Woubrugge, 19-03-2010 o De politie heeft donderdagavond, 18 maart, een 27-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling van een agent. De agent stond rond 17.30 uur op de A. de Graaflaan bij een bromfiets toen een motorrijder hem meerdere keren passeerde en heen en weer reed.

De agent wilde de motorrijder hierop aanspreken, echter deze gaf gas en reed met gestrekte benen in op de agent. De agent wist een aanrijding te voorkomen en kon een kentekennummer van de motorfiets noteren. Uit de politiegegevens bleek dat de motorfiets op maandag 15 maart was gestolen in Alphen.

Na een zoekslag in de omgeving werd de motorfiets op de Kerkweg aangetroffen. Na een klein buurtonderzoek troffen agenten de verdachte aan op een adres van vrienden van hem. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn autorijbewijs ingevorderd. De verdachte bleek bovendien geen motorrijbewijs te hebben.

Geweld tegen politie Geweld en agressie tegen de politie worden niet getolereerd. Politieambtenaren van het korps Hollands Midden zullen daarom altijd aangifte doen. Het Openbaar Ministerie zal vervolgens strafrechtelijk vervolgen. Bovendien gaan verzekeraars schade, die het gevolg is van geweld tegen werknemers met een publieke taak, zo dit mogelijk is, verhalen op de daders.