Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers opgepakt na diefstal

Publicatiedatum: 19-3-2010 11:46:15

ARNHEM- Twee Arnhemmers van 27 en 39 jaar zijn donderdagmiddag 18 maart aangehouden op verdenking van diefstal. De twee zouden uit een geparkeerde bedrijfsauto aan de Driepoortenweg spullen hebben gestolen en bleken in het bezit van een gestolen auto.

Medewerkers van een bedrijf, die op de Driepoortenweg aan het werk waren, zagen rond kwart voor drie 's middags dat een man spullen uit hun bedrijfswagen haalde en wegreed in een andere bestelauto, waarna de politie gewaarschuwd werd. Die zag even later de bewuste bestelauto op de Dr. C. Lelyweg stilstaan. Deze bestelauto bleek dezelfde ochtend te zijn gestolen vanaf de Vlamoven. Toen agenten de inzittende wilden aanhouden, probeerde hij met de auto weg te rijden, waarbij tot vier keer toe een politiewagen werd geramd. Uiteindelijk lukte het de bestuurder, de 27-jarige Arnhemmer, aan te houden. De man was onder invloed van alcohol. Kort daarop meldde een omstander dat ze een man had zien wegrennen richting Johan de Wittlaan. Hij werd later met behulp van een diensthond op de Le Mairehof aangehouden. Het bleek om de 39-jarige Arnhemmer te gaan. De man liep bij zijn aanhouding lichte verwondingen op toen hij door de politiehond werd gebeten. Beide Arnhemmers zijn voor nader onderzoek ingesloten. (030105)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van diefstal bromfiets

Publicatiedatum: 19-3-2010 11:45:40

ARNHEM - Op de Mariënburgstraat in de Arnhemse binnenstad heeft de politie in de vroege ochtenduren van vrijdag 19 maart een 27-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Bij de man werd bovendien een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een verdachte situatie, waarbij iemand aan een bromfiets zou staan morrelen. Agenten troffen even later de Arnhemmer bij de bromfiets aan. Een opbergvak bleek opengebroken en de brommer stond niet op naam van de man. Over de herkomst kon de Arnhemmer evenmin een redelijke verklaring afleggen, waarop de man werd aangehouden. Daarbij werden 11 bolletjes drugs en enkele pillen aangetroffen. De Arnhemmer is ingesloten; de bromfiets is voor onderzoek in beslag genomen. (030294)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Arnhemmer reed zonder rijbewijs

Publicatiedatum: 19-3-2010 11:45:10

ARNHEM - De politie heeft in de vroege ochtenduren van vrijdag 19 maart op de Utrechtseweg in Arnhem een 23-jarige automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. De man bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. De Arnhemmer trok rond half vier in de ochtend op de Utrechtseweg in Oosterbeek de aandacht van surveillerende agenten toen hij hen met hoge snelheid tegemoet reed. Op diezelfde weg in Arnhem werd hij tot staan gebracht. Bij een ademonderzoek bleek de Arnhemmer met een alcoholpromillage van 1,22 achter het stuur te hebben gezeten. Voor een beginnende bestuurder bijna zes keer zoveel als is toegestaan. De man is met een proces-verbaal op zak vrijgelaten. De auto moest hij laten staan. (030293)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpse (16) aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 19-3-2010 11:44:38

ARNHEM - Een 16-jarig meisje uit Velp is donderdag 18 maart door de politie in Arnhem aangehouden wegens winkeldiefstal. Beveiligers in een zaak aan de Hanzestraat betrapten het meisje toen ze voor ongeveer 10 euro aan een drank en eten meenam zonder af te rekenen. Tegenover de politie bekende de Velpse. Het Openbaar Ministerie bepaalt wat er verder met haar gebeurt.
Een 40-jarige Arnhemmer werd opgepakt omdat hij een eerder opgelegd winkelverbod voor een zaak aan de Hanzestraat aan zijn laars lapte. De man had het winkelverbod gekregen wegens winkeldiefstal. (029894 / 030169)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---