Senternovem

19-03-2010 |

Stadsgewest Haaglanden introduceert regiotaxi's op aardgas

Regiobestuurder Verkeer & Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden Peter Smit en Dick Rensen wethouder Wonen, Zorg en Welzijn van Delft hebben op 16 maart samen met enkele vaste klanten de nieuwe RegioTaxi's op aardgas onthuld. Hiermee markeerden zij de start van de nieuwe overeenkomst voor RegioTaxi die het Stadsgewest Haaglanden voor de komende vijf jaar is aangegaan met Connexxion.

Verbeteren luchtkwaliteit
Het stimuleren van het rijden op aardgas is een van de maatregelen die het Stadsgewest uitvoert om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren. Auto's die rijden op aardgas stoten minder fijnstof (roet) en stikstofoxiden uit dan auto's die rijden op benzine, diesel of LPG. Het Stadsgewest Haaglanden heeft daarom in de aanbesteding van het vervoer van RegioTaxi Haaglanden hoge milieueisen gesteld. Zo moet Connexxion een jaar na de start 90% van alle ritten uitvoeren met taxi`s en taxibusjes die op aardgas rijden. RegioTaxi Haaglanden is een vorm van openbaar vervoer. Per jaar voert RegioTaxi ongeveer 320.000 ritten uit.

Nieuwe voertuigen
Op korte termijn zullen er 21 nieuwe voertuigen op aardgas rijden. Daarvan zijn er tien uitgerust met de nieuwste rolstoelvastzetsytemen. Naast de grote rolstoelbussen zet Connexxion nu ook Volkswagen Caddy 's in. Vanwege het kleinere formaat zijn deze met name voor het rijden in de binnensteden erg geschikt.De provincie Zuid Holland en regio Haaglanden zijn tevens actief met het uitbreiden van het aantal vulpunten voor aardgas en andere alternatieve brandstoffen. Wijzigingsdatum |

19-03-2010