Gemeente Lelystad

Collegeleden aan de slag als vrijwilliger

Vrijdag 19 maart 2010

Op 19 en 20 maart 2010 houdt het Oranje Fonds in samenwerking met MOVISIE de landelijke vrijwilligersactie NL DOET. Het Lelystadse college gaat ook vrijwilligerswerk verrichten.

In de schijnwerpers

NL DOET is het vervolg op het jaarlijkse Make A Difference Day (MADD), dat voor het eerst in 2005 is georganiseerd tijdens het jubileumjaar van koningin Beatrix. De actie zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert het land om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is. Ook het voltallige college van de gemeente Lelystad gaat deze dag vrijwilligerswerk verrichten.

100.000 mensen in actie

Naar verwachting zullen landelijk 100.000 mensen tijdens NL DOET in actie komen. In Lelystad zal een grote groep leerlingen van de middelbare scholen vrijwilligerswerk gaan verrichten in het kader van de maatschappelijke stage. Zij gaan onder andere bloembollen planten, wandelen met bejaarden, kostuums fotograferen en een vlinderpad aanleggen. Binnen het vrijwilligersbeleid van de gemeente Lelystad is vrijwilligerswerk door jongeren een belangrijk speerpunt.

Het belang van vrijwilligerswerk is groot en wordt zeer gewaardeerd. Het college van de gemeente Lelystad zet zich dan ook graag in tijdens deze vrijwilligersactie.

Wie doet wat op vrijdag 19 maart?


* Burgemeester Margreet Horselenberg gaat naar verpleeghuis De Hoven, Het Ravelijn 181 (14.00-16.30 uur).

* Wethouders Willem de Jager en Albert Kok gaan naar Zorgboerderij Zon, Hondsdraf 58 (9.30-12.30 uur)

* Wethouder Jop Fackeldey gaat naar Triade, locatie De Kokkel, Kustrif 21. (9.30-12.00 uur)

* Wethouder Jenneken Nuyt gaat naar Interakt Contour Activiteitencentrum voor mensen met beperkingen, Rode Klif 1. (10.30 - 12.00 uur).

---