Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 19 maart 2010

270 nieuwe geveltuinen in De Baarsjes

Stadsdeel De Baarsjes mag nog wel wat groener, vonden bestuur en bewoners. Daarom kan iedereen in De Baarsjes gratis een geveltuin krijgen. Inmiddels hebben 270 bewoners een geveltuin aangevraagd.

Vorige week kregen alle Baarsjesbewoners een brief met het aanbod van een gratis geveltuin. Zij kunnen kiezen uit een vier smaken: Vlinder, Geur, Wintergroen of Siergrassen. Mensen die al een geveltuin hebben kunnen ook aangeven dat ze nieuwe plantjes willen krijgen. Bewoners gaan hun nieuwe geveltuin zelf onderhouden.

De Baarsjes doet dit project in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Een groep van vijf studenten van de afstudeerrichting Stedelijke Vernieuwing voert het hele project uit als stageopdracht. Het project is een vervolg op de wintergeveltuinenactie. In december vorig jaar konden bewoners in de Mercatorbuurt een wintergeveltuin krijgen. Door het succes van dat project besloot portefeuillehouder Coos Hoebe om het deze lente naar de hele Baarsjes uit te breiden. Hoebe: "Dit is een leuke manier om de wijk groener te maken. Juist omdat we dit samen met de bewoners doen, en omdat ze zelf kunnen kiezen hoe het er uit gaat zien. Voor de studenten is het een mooie leerervaring, zeker nu het project zo breed aanslaat."

Een gratis geveltuin in De Baarsjes aanvragen kan tot 2 april op www.baarsjes.nl/geveltuin