Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.30 uur

Utrecht, 19-03-2010

Vermist jongetje terecht

UTRECHT Donderdagmiddag werd de politie naar het Citroenkruid gestuurd in verband met de vermissing van een 3-jarig jongetje. Een moeder kon haar zoontje die aan het fietsen was, niet terugvinden. De politie startte een onderzoek en zette bij de zoekactie onder meer een helikopter in en politiehonden. Tot grote opluchting van de ouders vonden politieagenten de fiets van het jongetje terug op de Claudiuslaan. Het jongetje was naar zijn oma gefietst. Omdat zijn oma niet thuis was, hadden buren het jongetje in huis genomen. Het jongetje zat daar gezond en wel. Hij is weer herenigd met zijn dolgelukkige ouders.

Zakkenroller gepakt

UTRECHT Donderdagmiddag 18 maart rond 12.30 uur steelde een man in een winkel aan de Gloriantdreef de portemonnee van een 45-jarige vrouw. De dief (een 43-jarige Utrechter) had alleen niet gerekend op het alerte ingrijpen van haar echtgenoot. Toen het echtpaar bemerkte dat de portemonnee gestolen was, hadden zij meteen door wie dat gedaan moest hebben. Het vreemde gedrag van de dief was hen namelijk al opgevallen. De echtgenoot bedacht zich geen moment en zette de achtervolging in. Bij de achtervolging in de wijk probeerde de dief tweemaal een fiets van passanten af te pakken. Ook probeerde de verdachte een lift te krijgen van een nietsvermoedende automobilist. Het mocht allemaal niet baten, de politie wist met hulp de verdachte te pakken te krijgen. Helaas had de man de gestolen portemonnee niet meer bij zich. De man, die bekend staat als ongewenst vreemdeling, is ingesloten op het politiebureau.

Vrouw slachtoffer straatroof

UTRECHT Donderdagavond rond 23.00 uur werd de politie naar de Tiberdreef gestuurd. Een 22-jarige vrouw uit Amsterdam was daar slachtoffer geworden van een straatroof. Zij zat achterop de fiets van een vriendin toen twee jongemannen op een scooter voorbij reden. Op de Moezeldreef ter hoogte van de Aidadreef rukte de bijrijder haar tas weg.

De vrouw probeerde nog een groepje jongemannen met scooters ter hoogte van de Donaudreef te mobiliseren. Maar op haar verzoek achter de daders aan te gaan, werd niet gereageerd. Tenslotte ontfermden straatcoaches zich over het slachtoffer en werd de politie gebeld. De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

De daders reden op een donkerblauwe scooter, mogelijk zonder kenteken. Het signalement van een van de berovers luidt als volgt:


- licht getint uiterlijk


- ongeveer 18 - 19 jaar oud


- zwart haar, opgeschoren aan de achterzijde, bovenop ongeveer
1-2 cm lang.


- kleding: donkerblauwe jas, soort van regenjas, zonder capuchon

Brandstichting in bus GVU: getuigen gezocht

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting in een bus van het GVU op donderdagmiddag 18 maart ter hoogte van de St Laurensdreef. Twee nog onbekende jongens stichtten rond 16.30 uur brand achter in een bus. Toen de politie arriveerde had een buurtbewoner de brand al geblust met een brandslang uit zijn woning.

Niemand raakte gewond bij het incident. Het had wel erger af kunnen lopen. Dichtbij de brandhaard in de bus zaten brandstofleidingen.

De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met buspassagiers die meer kunnen vertellen over de brandstichting. De bus (buslijn 6) reed rond 16.15 uur weg vanaf centraal station richting eindstation Bernhardplein. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Scooterrijder ernstig gewond

UTRECHT Donderdagmiddag 18 maart rond 17.55 uur werd de politie naar de Kenaustraat gestuurd. Een scooterrijder was daar in botsting gekomen met een personenauto. Een ambulance heeft de scooterrijder met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer (18 jaar, woonplaats onbekend) reed over de Jan van der Doesstraat en verleende bij de kruising met de Kenaustraat vermoedelijk geen voorrang aan een passerende 23-jarige automobilist uit Maarssen.

Geweld

UTRECHT - In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 maart kreeg de politie rond 02.05 uur de melding dat op de Amsterdamsestraatweg een 45-jarige Utrechter was mishandeld door twee mannen. De man had verwondingen aan zijn gelaat. De politie ging op zoek naar de daders en hield op de Blokstraat een 19-jarige verdachte uit Utrecht aan. Op de Turfstraat hield de politie een tweede verdachte aan (22-jarige inwoner van Vleuten). Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de mishandeling.

Man mishandeld, getuigen gezocht

UTRECHT Een man werd aan het begin van de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart mishandeld. De politie zoekt getuigen.

Rond 00.45 uur sprak een medewerker van een horecagelegenheid aan de Zadelstraat een groep jongeren in de zaak aan omdat zij zich vervelend gedroegen. Ook een medewerkster van de gelegenheid bemoeide zich met de zaak. Twee van de jongens vonden het toen nodig om haar te beledigen, waarna de medewerker tegen hen zei dat zij de zaak moesten verlaten. Hij begeleidde hen naar buiten, maar de andere jongeren probeerden dat te voorkomen. Eén van de scheldende jongens sloeg de medewerker vervolgens met een bierglas in het gezicht, waarna de groep ervandoor ging. De medewerker liep snijwonden in zijn gezicht op, die hij in het ziekenhuis moest laten hechten.

Het slachtoffer deed aangifte van zware mishandeling. In het kader van het onderzoek wordt aan getuigen verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.