Gemeente Andijk


Nieuwe leerplichtambtenaar

19-03-2010
Vanaf 1 maart heeft gemeente Andijk een nieuwe leerplichtambtenaar in dienst.
Géke Willems, werkzaam vanuit de scholen en vanuit de gemeente Hoorn, zal vier uur per week gemeente Andijk ondersteunen.

Wat doet een leerplichtambtenaar?
Als een leerling die nog steeds leerplichtig is langer dan drie dagen spijbelt, gaat de leerplichtambtenaar uitzoeken wat er aan de hand is. Ook probeert de leerplichtambtenaar samen met de leerling, de ouders van de leerling en de school een oplossing te vinden als een leerling niet meer naar school wil. Dat doen ze allereerst door te praten met leerlingen, ouders en de school. Lukt dat niet, dan kunnen zij doorverwijzen naar mensen of instanties die hulp kunnen bieden. Soms komt het voor dat ouders hun kinderen helemaal niet naar school laten gaan en hen zelfs niet inschrijven bij een school. In zo'n geval kan een leerplichtambtenaar de Raad voor de Kinderbescherming inschakelen of proces-verbaal opmaken. Tenslotte beslist de leerplichtambtenaar of een leerling meer dan tien dagen extra vrij kan krijgen voor bijvoorbeeld ziekte van een familielid.

Meer informatie?
Wilt u contact met Géke Willems voor vragen of hulp? U kunt een email sturen naar g.willems@hoorn.nl of via info@andijk.nl. Of neem telefonisch contact op via: 0229-750992 of 0621394682.

template afbeelding

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |