Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 19-03-2010

Politie op zoek naar getuigen mishandeling tienjarig meisje

BERGEN OP ZOOM: Een tienjarig meisje uit Bergen op Zoom heeft samen met haar vader aangifte gedaan van mishandeling. Het meisje is maandagmiddag 15 maart jl. omstreeks 17.10 uur op de Gertrudis boulevard mishandeld door een nog onbekende knul. Het meisje was op de step op weg naar huis en werd kort voor de kruising met de Prins Bernhardlaan belaagd door een jongen op de fiets. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Het slachtoffer verklaarde dat ze maandagmiddag al steppend op weg naar huis was. Ze stepte over de Gertrudis Boulvevard toen ze werd ingehaald door een fietser. Ze remde want ze wilde de weg oversteken. De fietser die inmiddels voor haar reed remde ook. Hij stapte van zijn fiets af en liep naar het meisje toe. Hij pakte haar hardhandig bij haar keel vast. Het slachtoffer pakte de man bij zijn polsen en kneep daar zo hard mogelijk in. Terwijl zij door de man werd belaagd, kwam er een auto voorbij die twee of drie keer toeterde. De dader schrok hiervan, waarna hij het meisje losliet. De dader stapte op zijn fiets en reed de Scheldelaan in.

Het signalement van deze man is: blank, 15 a 17 jaar oud, kort zwart haar, donkere jas tot op de heup met capuchon en bontrand. Hij had een klein goudkleurig ringetje in zijn rechter oor. Hij reed op een herenfiets met handremmen. De politie verzoekt getuigen, waaronder de toeterende automobilist, te bellen met 0900-8844.

Vijf bestuurders teveel gedronken bij alcoholcontrole in Oud Gastel

OUD GASTEL: De politie van het team Mark & Dintel heeft
donderdagavond tussen 21.00 en 24.00 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Drie Weikes. Er werden daar 159 bestuurders gecontroleerd. Er werd één automobilist aangehouden, die 295 ugl blies. De controle werd vervolgens tot 03.00 uur voortgezet op de carpoolplaats. Daar werden 132 bestuurders aan de kant gezet. Hier bleken vier bestuurders teveel te hebben gedronken. De percentages waren 330 ugl, 370 ugl, 380 ugl en 400 ugl. Ook heeft een automobilist een bekeuring gehad omdat de auto niet verzekerd was.

Drugsdealer aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: Het Courage Drugsbestrijdingsteam heeft gisteren een actie gedraaid in de wijk Westrand. Er is daarbij een 38-jarige man uit Antwerpen (B) aangehouden die verdacht wordt van het dealen van harddrugs.

Uit meldingen van buurtbewoners kwam naar dat er een man van 38 jaar veelvuldig harddrugs dealde in deze wijk. Er werd een postactie gehouden. Hierbij werden diverse klanten van deze 38-jarige man aangehouden. Dit leverde voldoende bewijs op om tot aanhouding op de verdenking van handel in harddrugs over te gaan. Na fouillering zijn er negen gripzakjes met harddrugs aangetroffen bij deze man. Hierop is er tevens een zoeking geweest op zijn verblijfadres en ook hier werd harddrugs aangetroffen als mede contanten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Pinpasdiefstal Steenbergen in Bureau Brabant

STEENBERGEN: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt
aanstaande maandag aandacht aan pinpasdiefstal. Er worden
bewakingsbeelden getoond.

Weer twee mensen, waarvan de pinpas is gestolen. Deze keer in
Steenbergen.

Op 16 november 2009 pint een oudere man geld bij de Rabobank. Hierna gaat hij nog wat boodschappen doen en wil daarna nog even buiten een sigaret roken. Dan loopt er een man tegen hem aan. Als het slachtoffer thuiskomt merkt hij tot zijn grote schrik dat zijn portefeuille gestolen is. Dan blijkt ook, dat er al flinke bedragen van de rekening gepind zijn.

Een goede week later, namelijk op 27 november 2009 wordt een oudere vrouw het slachtoffer van zakkenrollers. Zij rekent die dag haar boodschappen af en stopt haar pas in haar jaszak. Als de vrouw dan later de pas weer nodig heeft merkt ze dat die verdwenen is. Ook met deze pas is verschillende keren geld gepind. Van alle twee de
pintransacties zijn bewakingsbeelden . Wij willen weten wie deze pinners zijn

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 22 maart 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 23 maart 2010 om 17.00 uur.

Twee mannen aangehouden voor huisvredebreuk

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond twee mannen uit Bergen op Zoom ( 26 en 39 jaar) aangehouden ter zake huisvredebreuk. Het duo was een woning op onrechtmatige wijze binnen gedrongen aan de Guido Gezellelaan.

Een oplettende buurtbewoner had gezien dat de mannen over dak waren geklommen en dat ze de woning via een brandtrap en het balkon waren binnen gegaan. De bewoner van dat pand is opgenomen in een instelling. De agenten hebben een aannemer ingeschakeld om de deur van de woning te openen. De verdachten krijgen een proces-verbaal. Ze wilden geen verklaring afleggen.

Verkeerscontroles in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie van het team Roosendaal heeft donderdagmiddag en avond tussen 15.00 en 23.00 uur op verschillende locaties
verkeerscontroles gehouden. De agenten stonden onder meer aan de Laan van België, het Landjuweel, de Visdonktunnel, de Burg. Schneiderlaan, de Brugstraat. Het Hofveld en de Stationsstraat. Aan de controles werkte ook de Belastingdienst mee, die onder meer een achterstallige vordering van 129 euro inde. Er werden 51 bekeuringen uitgedeeld.

De resultaten


-9 x niet handsfree bellen


-19 x niet dragen van de autogordel


-5 x niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs


-15x snelheidsovertreding


-1x rood licht


-1x verlichting


-1x niet dragen helm

Binnenbrand in woning Stampersgat

STAMPERSGAT: Gisteravond heeft rond 20.30 uur een binnenbrand gewoed in een woning aan de Dennis Leestraat. Bij de 48-jarige bewoonster hadden de gordijnen vlam gevat door een brandende kaars. De bewoonster wist op tijd haar huis te verlaten. Ook de buren werden tijdig gewaarschuwd. De brandweer heeft de brand met de bemanning van twee tankautospuitwagens geblust. Het pand is voorlopig niet bewoonbaar. De buren hadden last van stank. De 36-jarige bewoner van dit pand is nog met een ambulance ter controle vanwege ingeademde rook naar het ziekenhuis gegaan. Het bleek gelukkig mee te vallen. Salvage is gewaarschuwd om de eerste maatregelen te nemen namens de
verzekeringsmaatschappij.

Vonnisklant moet nog bijna 1200 euro betalen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagmiddag tijdens een
verkeerscontrole op de Guido Gezellelaan een 20-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden vanwege nog vijf openstaande vonnissen. Het ging bij elkaar om een bedrag van 11985,15 euro. De betrokkene heeft aan het bureau de boetes betaald.

Gaslek in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Vanmorgen is tijdens graafwerkzaamheden op de Zoetendaal een gaslek ontstaan. Brandweer en politie gingen ter plaatse.
Medewerkers van het naburige kinderdagverblijf hadden uit voorzorg een deel van de kinderen overgeplaatst naar een andere gedeelte van het gebouw. Ook mocht een groepje op een terrein buiten spelen dat verder van het incident gelegen was. Politieteamchef Peter Jobse begaf zich ter plaatse. Hij gaf als reactie: "Gelukkig valt het hier allemaal erg mee, het gasbedrijf is ter plaatse gekomen om de lekkage te dichten. Mijn complimenten voor de leiding van het kinderdagverblijf die zo snel en adequaat uit voorzorg de eerste maatregelen hebben genomen. Er is echter geen gevaar voor de volksgezondheid ontstaan".

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-03-2010 13:01 | © Regio Midden en West Brabant |