Stichting FOM 19 maart 2010

FOM ondertekent charter Talent naar de Top

Op 18 maart 2010 heeft directeur Wim van Saarloos zich namens de Stichting FOM gecommitteerd aan meer vrouwen in de top van FOM. Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe gebouw van FOM-instituut AMOLF tekende hij het charter 'Talent naar de Top'. FOM is daarmee de eerste van de Werkgevers Vereniging Onderzoek Instellingen, die dit charter ondertekenen. De andere WVOI-werkgevers volgen in de loop van de maand maart.
Wim van Saarloos en Esther Raats-Coster met het ondertekende charter vergroten Wim van Saarloos en Esther Raats-Coster met het ondertekende charter
"Natuurkunde moet weg uit de sfeer dat het een mannenaangelegenheid is. Wij gaan voor een ambitieuze diversiteitstrategie", lichtte Van Saarloos de ondertekening toe. "Dit charter 'Talent naar de Top' past daar naadloos in." Organisaties die het charter ondertekenen, verbinden zich aan concrete maatregelen om meer vrouwen in de eigen organisatie te laten doorstromen naar topposities. Om dat te bereiken wil FOM onder andere dat er voortaan minimaal één vrouw in elke sollicitatiecommissie zit. Verder is het doel om binnen vijf jaar een verdubbeling van het aandeel vrouwen in schaal 12 en hoger te bereiken. Bovendien moet in 2015 minimaal één lid van het Uitvoerend Bestuur vrouw zijn en streeft FOM naar zes vrouwelijke Raad van Bestuursleden.

Esther Raats-Coster, directeur van Talent naar de Top en aanwezig bij de ondertekening, is blij dat FOM en de andere WVOI-werkgevers zich scharen bij de 119 organisaties die sinds mei 2008 het charter ondertekend hebben.