Politie Gelderland-Zuid

Winkeldief in verzekering

Tiel, 19-03-2010 o Donderdag rond 17.05 uur kreeg de politie een melding dat er op de Hennepe een kinderfiets vernield zou zijn. Diverse eenheden gingen die kant op. Kort daarop kwam er een melding van winkeldiefstal aan de Kranshof. Op basis van latere informatie over het signalement bleek het om dezelfde verdachte te gaan. De man is aangehouden.

Terwijl politieagenten spraken met de meldster van de vernieling en andere agenten in die buurt naar de verdachte uitkeken, werd een andere surveillanceauto naar een supermarkt aan de Kranshof gestuurd. Daar was een beveiligsmedewerker aan het vechten met een winkeldief. De man zou uit de winkel diverse goederen hebben gestolen, waaronder voor een aanzienlijk bedrag aan verzorgingsprodukten. Toen hij werd betrapt en aangehouden verzette hij zich hevig.

De agenten hebben de man, een 39-jarige inwoner van Tiel, overgenomen, onder controle gebracht en geboeid naar het politiebureau overgebracht. Daar is de verdachte verhoord en later in verzekering gesteld. Namens de supermarkt is aangifte gedaan. Uiteindelijk bleek de kinderfiets weer ter plekke te maken en volgde in die zaak geen aangifte meer. De politie is nog bezig met het opnemen van getuigenverklaringen.
(08)

Laatst gewijzigd 19-03-2010 13:15 | © Regio Gelderland-Zuid |