Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 19-03-2010

Politie spreekt van een rustige en gezellige sfeer in het
uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige maar gezellige sfeer. Er werd één arrestatie verricht. Een man wiens identiteit nog niet bekend is gedroeg zich lastig bij een uitgaansgelegenheid op de Paleisring. Nadat agenten hem naar zijn identiteitsbewijs gevraagd hadden, gaf hij aan niets bij zich te hebben. Ook wenste hij zijn gegevens niet op te geven. Er kregen 5 centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen en glaswerk op straat.

Fietser uit zijn woede op auto

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 21.00 uur op de Heuvelring een 29-jarige Tilburger aangehouden voor vernieling. Agenten stelden een onderzoek in na een ontvangen melding van een verkeersongeval. Op de Heuvelring troffen ze een personenauto en een fiets aan. De bestuurders van beide voertuigen voerden op dat moment een heftige discussie. Nadat de gemoederen enigszins bedaard waren, wilden de agenten de aanrijding opnemen. Op dat moment trapte de fietser, de 29-jarige, tegen de motorkap van de auto waardoor een deuk ontstond. De man werd gearresteerd.

Omstanders houden winkeldief aan

OISTERWIJK - De politie heeft gistermiddag een 27-jarige Rus
gearresteerd voor winkeldiefstal. Agenten ontvingen de melding dat omstanders op de Veldweg een winkeldief aangehouden hadden. De politie trof de man en enkele omstanders aan. Onderzoek wees uit dat hij uit een meubelzaak diverse dekbedovertrekken had weggenomen. Op het bureau bekende hij de diefstal. Hij zou samen met twee andere bekenden van hem de diefstal hebben gepleegd. De politie stelt een onderzoek in naar deze bekenden.

TILBURG - Bij een schoenenzaak op de Heuvel liep een 39-jarige Tilburger tegen de lamp nadat hij getracht had schoenen uit de winkel weg te nemen. Een medewerkster zag dat de man in de winkel zijn schoenen verwisselde met nieuwe schoenen uit de zaak. Hij zette daarbij zijn eigen schoenen in het rek en wilde de winkel verlaten. Buiten de zaak spraken medewerkers hem aan en informeerden de politie die hem meenam naar het bureau.

Politie schrijft 30 bekeuringen uit tijden 'Brom effe normaal' controle

TILBURG - Agenten van het politieteam binnenstad hebben gisteren een 'brom effe normaal' controle gehouden. Passerende brom- en snorfietsen werden op zowel de Korvelseweg als de Pastoor Vromansstraat
gecontroleerd. Doel van de controle is de veiligheid in het verkeer te verhogen. In totaal schreef de politie 30 bekeuringen uit voor onder andere het overschrijden van de snelheid, niet dragen van de helm en het niet hebben van het verplichte rijbewijs.

Politieteam Wilhelminapark kleur de wijk 'blauw '

TILBURG - Agenten van het politieteam hebben gisteren, samen met de belastingdienst en het verkeershandhavingsteam op verschillende locaties in de wijk een uitgebreide controle gehouden. Tussen 14.30 uur en 22.00 uur voerden agenten controles uit op de Ringbaan West, het Wilhelminapark, de ringbaan Noord en de Gasthuisring. Er werd gecontroleerd op verkeersovertredingen, openstaande boetes en de Opiumwet. De politie verrichte 6 arrestaties. De belastingdienst haalde 22 voertuigen uit het verkeer.

Aanhoudingen:

Agenten troffen bij een 30-jarige Pool een busje traangas aan. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens het verhoor verklaarde hij niet te weten dat het een overtreding van de Wet Wapens en Munitie betrof. De politie heeft het busje in beslag genomen. Voorzien van een boete van 280 euro mocht hij na verhoor vertrekken.

Gisteravond tegen 20.00 uur werden twee Fransmannen van 20 en 22 jaar aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De agenten
controleerden de auto waar beide mannen zich verdacht in gedroegen. Tijdens die controle trof de politie een beperkte hoeveelheid sofdrugs aan. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Eén van de verdachten kon zich niet legitimeren. er werden twee passanten aangehouden die zich niet konden legitimeren en een Tilburger die het nodig vond agenten tijdens de controle te beledigen.

Boetes

Tijdens de controle bleek dat een passant nog een gevangenisstraf van 34 dagen open had staan. Hij mocht mee naar het bureau. Er werd voor een totaalbedrag aan 140 euro aan boetes geïnd.

Bekeuringen

De politie deelde tijdens de actie in totaal 98 bekeuringen uit. Tijdens een bromfietscontrole in het middaguur kregen 23 bestuurders een boete voor uiteenlopende zaken zoals het overschrijden van de snelheid en technische gebreken. Tijdens een algemene verkeerscontrole werden er 75 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet voeren van de juiste verlichting, rijden zonder rijbewijs en het niet dragen van de autogordel. In de avonduren werden in totaal 326 indicatieve blaastesten op straat afgenomen. Geen enkele bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol.

Politie onderzoekt schietincident

TILBURG - De politie is vannacht een onderzoek gestart naar aanleiding van een schietincident waarbij een 25-jarige Tilburger gewond raakte. Rond 01.45 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding dat een getuige in de omgeving van de Van Bylandtstraat schoten gehoord had. Kort na de melding meldde zich bij de huisartsenpost de 25-jarige man met een schotwond in zijn arm. De politie ging met de man in gesprek en zocht naar de mogelijke locatie waar het incident zich afgespeeld had. De Van Bylandtstraat, de Gracht en de Hasseltstraat werden bekeken op sporen. Op basis van een getuigenverklaring trof de politie op de Ringbaan Oost een auto aan die mogelijk bij het incident betrokken was. De bestuurder, een 25-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. Het slachtoffer heeft na de nodige medische hulp het ziekenhuis verlaten. Hij heeft tot op heden nog geen aangifte gedaan.

Jongen (11) raakt gewond na ongeval met quad

TILBURG - Een 11-jarige jongen uit Moergestel is gisteravond rond 19.30 uur gewond geraakt nadat hij met een quad tegen een boom was gereden. De jongen mocht tijdens een kinderfeestje een ritje maken op het voertuig. Hij verloor vermoedelijk de controle over de quad en reed tegen een boom op het erf bij een boerderij. Met vermoedelijk een hersenschudding en een armfractuur werd hij met spoed overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis. Ten tijden van het ongeval droeg hij een helm.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 19-03-2010 13:26 | © Regio Midden en West Brabant |